Circulaţia trenurilor pe ruta Bucureşti-Braşov, în pericol. Podul afectat grav de viituri
Ploile din ultima vreme au şubrezit, în zonele inundate, infrastructura din România, şi aşa învechită. Fie că vorbim de pasaje CFR, şosele sau poduri rutiere, în multe locuri au apărut probleme majore.
E nevoie de măsuri urgente, spun membrii comisiilor întrunite în Prahova, dar deocamdată nimeni nu a venit cu soluţii financiare, pentru reparaţii.
Zeci de trenuri circulă zilnic pe ruta Bucureşti-Braşov şi toate trec peste podul de la Bobolia unde apa râului Prahova a săpat straşnic la baza pilonilor de susţinere.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Primar Poiana Campina: "Clipă de clipă, minut de minut apa lucrează, apa sapă se şi vede. A plecat efectiv baza de la pilonul stâlpului între pilele 6,7 şi 8. "
Primarul localităţii Poiana Campina a constatat, împreună cu reprezentanţii CFR, că există riscul ca o nouă viitură puternică să ducă la pierderea stabilităţii podului. Asta ar însemna închiderea circulaţiei feroviare pe ruta Ploieşti-Braşov, se arată şi în procesul verbal de constatare.
Alin Moldoveanu, primar: "Situaţia este foarte gravă după cum vedeţi şi dvs în momentul de faţă sunt mari pericole la pilele 6, 7 şi 8. Deja CFR înţeleg că a luat măsura ca să se circule doar pe un singur sens. "
Probleme sunt şi pe calea ferată către Măneciu, pe unde trec zilnic 8 trenuri. Un viaduct pe râul Crasna are nevoie urgentă de reparaţii. CFR-ul deţine infrastructura, însă doar o societate particulară operează această linie.
Localnic: "E afectat, uitaţi la piciorul de la jumătate este afectat, din cauza la ploi, la astea…mai ales anul ăsta s-a deteriorat foarte mult. "
Madalina Lupea, prefectul judeţului Prahova:"Vorbim despre un crater de aproximativ 3 metri adâncime în dreptul pilei nr 2. În cazul unei viituri puternice structura de rezistenţă ar putea fi afectată. "
Zona este monitorizată permanent, spun autorităţile din Prahova, pentru ca viaţa şoferilor sau a călătorilor să nu fie pusă în pericol.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!