Cine e Killnet, grupul pro-rus care a revendicat atacul cibernetic asupra României. Ce țări au mai fost vizate
Site-uri importante din România, precum cel al Guvernului, cel al Ministerului Apărării, cel al CFR, dar și cel al unei instituții financiare au fost atacate, vineri, de grupul de hackeri pro-rus Killnet.
România nu e prima țară care are probleme din cauza hackerilor de la Killnet, care îşi direcţionează activitatea împotriva obiectivelor considerate antiruse prin atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS), prin care sute de mii de computere încep să acceseze la un moment dat un anumit server care nu mai poate gestiona toate aceste solicitări şi se blochează, ceea ce face ca site-ul web să pară inaccesibil.
La 20 aprilie 2022, grupul pro-rus a atacat portalul administraţiei publice din Cehia, pe cel al Bibliotecii Naţionale din Praga, precum şi 12 site-uri care aparțin unor spitale şi entităţi private.
De asemenea, în ultimii ani, Killnet a atacat și alte site-uri din Cehia. Printre acestea se numără cele împotriva Companiei de stat a căilor ferate, a unor aeroporturi naţionale şi a portalului administraţiei publice gestionat de Ministerul de Interne.
Killnet, o problemă și pentru SUA
Și americanii au avut de suferit din cauza atacurilor hackerilor de la Killnet. La 29 martie 2022, grupul pro-rus a vizat site-ul Aeroportului Internațional Bradley din Windsor Locks, Connecticut.
Killnet nu s-a oprit aici!
Hackerii pro-ruși susțin că au spart site-ul grupului Anonymous
Tot în luna martie a acestui an, hackerii de la Killnet au difuzat un videoclip în care susţin că au spart site-ul grupului Anonymous, care a declarat război cibernetic Rusiei.
"Tot ce se întâmplă acum în lume trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Foarte curând acest conflict se va termina, vom găsi pacea. Nu-ţi fie teamă, Rusia, nimeni şi nimic nu te poate ameninţa. Hackeri Anonymous, începeţi să vă restabiliţi site-ul, arată foarte jalnic pe fondul ameninţărilor voastre la adresa ţării noastre", au spus hackerii pro-ruși în acel videoclip, conform Agerpres.
În prezent, potrivit site-ului bankinfosecurity.com, Killnet vizează toate statele membre NATO, precum și alte țări care sprijină Ucraina într-un fel sau altul în lupta împotriva invaziei ruse.