Cinci maimute au fugit de la Zoo Tg. Mures si s-au adapostit in padure. Cum vor angajatii sa le recupereze

Ultima actualizare: 19-06-2014 00:11

Dornice sa simta gustul libertatii, cinci maimute de la Gradina Zoologica, din Targu Mures, au evadat din custi saptamana trecuta si s-au adapostit de atunci intr-o padure de la marginea orasului.

Ingrijitorii au recuperat pana acum doar doua dintre ele, dupa ce le-au ispitit cu hrana lor preferata: bucatele apetisante de fructe si legume. Acum se chinuie sa le prinda si pe celelalte, mai ales ca exemplarele, din specia macacilor japonezi, pot fi periculoase pentru oameni.

Maimutele au fost scoase de ingrijitori, saptamana trecuta, intr-o cusca uriasa in aer liber, unde urmau sa ramana pe perioada verii. Au gasit insa o spartura in plasa de sarma, prin care s-au strecurat grabite afara.

Maimutele, patru exemplare adulte si un pui, au fost vazute apoi la marginea orasului, iar ingrijitorii le-au dus acolo hrana preferata: fructe si legume, taiate in bucatele mici. Asa au reusit sa captureze doua dintre ele, insa celelalte trei, printre care si puiul, se sperie si se retrag mereu in adancul padurii.

Specialistii spun ca macacii au un comportament imprevizibil si pot sa atace oamenii, daca se simt in pericol. Zona in care s-au stabilit maimutele este intens circulata. Insa pana acum, nu s-a semnalat niciun atac.

"In mod general nu sunt periculoase, dar nu trebuie sa te apropii de ei. Din doua cauze, una ca sunt animale totusi salbatice si in al doilea trebuie lasate in liniste sa putem continua actiunea de prindere", a spus directorul Gradinii Zoologice Targu Mures, Kopacz Andras.

Ingrijitorii au sperante mari ca vor reusi sa prinda si celelalte trei exemplare, care sunt inca in libertate. Macacii adulti au ajuns la Gradina Zoologica din Targu Mures ca donatie de la un parc din Ungaria. Puiul, in varsta de un an, s-a nascut aici. Deocamdata, cele doua maimute capturate vor fi mutate in alt adapost, pana cand cusca va fi reparata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO