CFR muta Timisoara la 16 ore de Bucuresti. Povestile calatorilor care au stat in "trenul groazei" fara apa si aer conditionat

24-08-2014 18:51


In Romania europeana, un tren face 16 ore de la Timisoara pana in Bucuresti, cat ar dura un zbor cu tot cu escala pana la New York.

Garnitura care a plecat sambata seara la ora 10 din Timisoara a sosit duminica la ora 14 in Gara de Nord, cu o intarziere de 7 ore, timp in care pasagerii nu au primit nici apa, nici mancare. Atunci cand au coborat pe peron, bietii oameni nu mai puteau nici sa mearga de amorteala si foame. "Nu am putut ajunge la ei", sustin cei de la CFR care spun ca spun ca legea nu-i obliga sa ii despagubeasca pe calatori pentru timpul pierdut.

"Trenul groazei!" sau "Groaznic, fara aer conditionat, caldura si multa intarziere. Ca un boboc in incubator", acestea sunt doar cateva din reactiile calatorilor.

Dupa o calatorie de 16 ore, timp in care ajungi cu avionul din Bucuresti la New York, cu escala cu tot, acesti pasageri au coborat chinuiti si plini de nervi in Gara de Nord din capitala. Au plecat aseara, la ora 10 din Timisoara, insa din cauza unei furtuni care a doborat mai multi copaci pe linii, garnitura a stationat ore in sir pe traseu.

"Inumana a fost, sa stai 7 ore intr-un loc"; "Ministrul Transporturilor demisia si directorul de la CFR, nu se poate 7 ore intarziere un tren"; "Eu aveam zbor la Catania la 11.40", se plang mai multi calatori.

In tren au fost si cativa turisti: din Italia, Coreea de Sud sau Norvegia.

Nu doar intarzierea a fost socanta pentru pasageri. Acestia nu au primit apa, mancare, iar aerul conditionat a fost un lux. Conditiile din unele vagoane au fost greu de suportat spun pasagerii pentru ca a lipsit aerul conditionat, iar, pentru ca toaletele nu au facut fata, mirosul era insuportabil.

"La sosirea in Gara de Nord, cei care au vrut sa continue calatoria au primit apa si biscuiti. Aerul conditionat, atata timp cat trenul a functionat cu locomotiva Diesel, este posibil sa nu fi functionat", explica Adrian Vlaicu, director operational CFR.

Din birourile lor cu apa rece si aer conditionat, cei de la CFR au promis ca vor investiga situatia. Sustin insa ca legea nu ii obliga sa ii despagubeasca pe calatori. Doar pasagerii trenurilor internationale primesc jumatate din suma data pe bilet pentru o intarziere de peste 2 ore. Iar cei care au ghinionul sa nimereasca intr-o cursa interna cu sapte ore intarziere nu primesc nici macar scuze pentru calatoria umilitoare si bataia de joc.

VIDEO PROTVPLUS.RO