Cele doua surori ucise de tatal lor, in Olt, au fost inmormantate in costume populare. Ce spun medicii care l-au lasat liber

Ultima actualizare: 02-04-2015 07:06

Sute de oameni le-au plans luni pe cele doua surori din Olt, omorate de tatal lor. Claudia si Marina cantau intr-un ansamblu folcloric, asa ca au fost inmormantate in costume populare.

Erau frumoase ca doua papusi, spun apropiatii, socati de sfarsitul crunt al fetitelor de 15 si 9 ani. Tatal lor, care s-a sinucis dupa ce le-a ucis fara mila, suferea de depresie si fusese externat in urma cu 3 zile, in prezenta unei matusi. Legea, nu ii pedepseste in nici un fel pe aceasta femeie, sau pe medicul care l-a tratat si i-a dat voie sa plece din spital, crezand ca si-a revenit.

Claudia si Marina au fost aplaudate ca niste adevarate artiste- asa cum visau sa ajunga. Colegii din ansamblul folcloric din comuna Bobicesti-Olt, le-au cantat pe ultimul drum muzica populara. Cele doua fetite, de 9 si 15 ani, au fost inmormantate in costume populare, iar pe cap le-au fost asezate coronite de flori.

Marina - cea mica - a luat mereu premiul intai la scoala. Claudia, sora ei mai mare, intrase a doua la liceul pedagogic din Slatina.

Profesoara Claudiei: "Ea era cea care le incuraja mereu pe colegele ei, o fata foarte talentata, vesela mereu la ore si un copil care invata bine."

Mama a stat in permanenta intre masinile care ii transportau cele doua fetite. Le-a atins tot drumul, a plans si s-a rugat pentru ele.

Florin Gherghina, bunicul fetelor: "Mama lor nu se mai scula de la capul lor de azi-dimineata, aveau tot viitorul in fata."

Mama a fost cea care le-a gasit fara suflare alaturi de tatal lor, si el mort. De o luna, fetele locuiau impreuna cu mama la parintii ei. Satula de scandaluri si batai, femeia demarase procedurile de divort. Sambata tatal le-a chemat pe fete in vizita, iar femeia le-a lasat. Barbatul de 38 de ani a trimis-o pe fata cea mare la magazin timp in care i-a luat viata celei mici. Cand s-a intors, Claudia si-a vazut sora moarta, asa ca tatal a omorat-o si pe ea. Apoi s-a sinucis, in aceeasi magazie in care si mama lui si-a luat viata cu ani in urma.

Vecin: "Asta nu a fost om, sa iei tu viata la copiii tai, i-ai crescut 15 ani si acum le iei viata, in chinurile alea."

Vecin: "Nu era tata, ca om, nu puteai sa ii spui om, un animal, un sadic."

Ramas singur, descumpanit de divort, barbatul incercase si in urma cu doua saptamani sa se sinucida. A ajuns la spitalul de urgenta din Slatina, unde medicii l-au tinut sub tratament timp de 8 zile la psihiatrie, pentru sindrom depresiv. Au decis apoi ca indeplineste toate conditiile de externare: nu avusese nici un episod violent, regreta fapta si dorea sa isi refaca viata. Dupa ce sotia a refuzat sa-l ia de la spital, medicul l-a trimis acasa in prezenta unei matusi - care conform legislatiei medicale, in acest caz, nu are nicio obligatie fata de pacient. Medicul i-a prescris tratament pentru acasa si, potrivit unei comisii de ancheta a spitalului, nu a gresit cu nimic.

Catalin Patru, directorul medical Spitalul de Urgenta Slatina: "Niciun moment pe durata spitalizarii nu s-a prezentat sau nu a avut tendinte care sa sugereze gravitatea faptei pe care a facut-o la externare. Nu a prezentat un pericol pentru el insusi, pentru cei din jurul lui."

Barbatul a fost si el inmormantat luni fara slujba, numai in prezenta catorva rude.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO