Cutremur cu magnitudinea 3,2 pe scara Richter, produs luni in Vrancea

30-03-2015 09:53


cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs in Vrancea, luni, la ora 08.44, la adancimea de 146 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (38 de kilometri), Ramnicu Sarat (48 de kilometri), Focsani (50 de kilometri), Targu Secuiesc (52 de kilometri) si Marasesti (59 de kilometri).

Seismul de luni din Vrancea s-a produs la aproape 30 de ore dupa cutremurul cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, care a avut epicentrul in judetul Buzau si a fost simtit si in Bucuresti. Cutremurul de 4,9 grade este cel mai mare ca magnitudine inregistrat in acest an.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,7 grade, s-a produs in noaptea de vineri spre sambata, tot in Vrancea.

De la inceputul acestui an, in zona Vrancea au fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, in 24 ianuarie si 16 martie, ultimul avand epicentrul in judetul Buzau.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO