Cel mai negru cosmar al soferilor se intoarce pe strazi. De cand risca sa isi vada din nou masinile ridicate pe platforme
Veste proasta pentru toti soferii care cauta zilnic un loc de parcare in aglomeratul Bucuresti. Guvernul nu va contesta decizia judecatorilor Curtii de Apel, care au hotarat ca trebuie reglementata procedura ridicarii masinilor parcate neregulamentar.
Institutiile statului au la dispozitie doua luni sa emita un act unic ce va permite ridicarea autoturismelor in orice colt din tara.
Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului: "Nu vom contesta evident aceasta decizie. Normele erau deja luate in calcul la nivelul Guvernului, Ministerul de Interne a facut deja cateva modificari si clarificari in baza legii circulatiei care se afla in discutie, acum e inaintata Guvernului. "
Asadar e clar. In luna iunie vom vedea din nou pe strazi celebrele platforme care vor ridica masinile parcate necorespunzator. Acum un an, o decizie a instantei ii bucura pe toti soferii. Era suspendata orice actiune de ridicare a vehiculelor si asa oamenii au scapat de amenzi ce ajungeau si la 1.000 de lei. Acum insa, primariile spun ca frica a disparut, iar soferii nu mai au nicio limita.
Alexandru Moldoveanu, Primaria Sectorului 1: "Am inceput sa avem foarte multe plangeri de la persoane cu handicap cu locuri rezervate, de la spitale, de la ambasade, ca le sunt ocupate in mod abuziv locurile sau ca sunt blocate caile de acces in institutii."
Soferii sustin insa ca autoritatile ar trebui sa faca mai intai mai multe parcari si apoi sa se gandeasca la ridicarea masinilor. Iata un mic experiment care arata cat de aglomerat e Bucurestiul:
Oare cat dureaza sa gasim un loc de parcare regulamentar la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti? Sa presupunem ca avem cu noi si un copil care nu poate sa mearga prea mult pe jos si ar trebui sa parcam cat mai aproape.
Minute in sir ne-am invartit in jurul spitalului pana am reusit sa gasim un loc. Cu cinci masini la un loc de parcare, soferii nu au cum sa parcheze legal, intr-un spatiu amenajat.
Pe de alta parte, edilii se plang ca soferii parcheaza fara niciun fel de limita: pe treceri de pietoni, in statii de autobuz, pe coltul intersectiei, dubland alte masini deja parcate. Cu toate acestea, oficialii nu au luat masuri reale pentru controlul traficului. Nu au construit mai multe locuri de parcare si nici nu au dat amenzi care sa ii descurajeze pe soferi sa isi lase masinile pe arterele principale, blocand traficul deja aglomerat. Fiecare sector a dat in medie, 20 de amenzi pe zi in conditiile in care mii de masini sunt parcate neregulamentar.
Sursa: Pro TV
Etichete: guvern, contestatii, decizie, ridicari masini,
Dată publicare:
20-04-2016 18:58