Cel mai mare producător mondial de anvelope va fabrica măști în România. Mare parte vor fi donate spitalelor

Ultima actualizare: 11-04-2020 18:42
Cel mai mare producător mondial de anvelope va fabrica măști în România. Mare parte vor fi donate spitalelor
StirilePROTV

Michelin va produce măști de protecție la fabricile sale din România, iar o mare parte din acestea vor fi donate personalului medical din țara noastră.

 

Compania Michelin a anunțat că va produce măști medicale de protecție pentru cadrele medicale pentru a le ajuta să lupte împotriva coronavirusului pandemic, scrie rtbf.be.

Cel mai mare producător de anvelope din lume are trei fabrici în România.

De asemenea, gigantul francez va dona o mare parte din acestea personalului medical din țările unde le va fabrica. O parte din măști vor fi oferite angajaților săi.

Compania franceză va produce 400.000 de măști pe săptămână, în cele 10 locații alese până în prezent, din Franța, Germania, Polonia, Italia și România.

Mască refolosibilă de 100 de ori

În plus, Michelin și alte companii au dezvoltat o nouă mască refolosibilă. Brandul Bibendum este în proces de producere a primelor 5.000 de piese ale prototipului. Potrivit producătorului, măștile pot fi folosite de o sută de ori datorită filtrelor lavabile și interschimbabile.

La solicitarea spitalelor franceze, Michelin a început, de asemenea, producția de viziere de protecție din plastic. Aceste viziere pot fi sterilizate și reutilizate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO