Cum îi ajută ultima ordonanță militară pe cei care au sau vor să-și cumpere mașini

Dată publicare: 10-04-2020 19:41
Dată actualizare: 11-04-2020 09:25


Ultima ordonanță militară vine și în ajutorul domeniului auto, pentru că le permite oamenilor să iasă din case, să își cumpere mașini sau să le ducă la reparații.

Asociația Producătorilor și Importatorilor de automobile anunță o scădere dramatică în vânzări, ceea ce înseamnă și mai puțini bani la buget. Vorbim despre o cifră de afaceri care anul trecut depășea șase miliarde de euro.

Așadar, de vinerii,  dacă intenționați să vă cumpărați o mașină sau să o duceți la reparat, acum puteți trece în declarația pe proprie răspundere această opțiune înainte să ieșiți din casă. Decizia vine după ce, potrivit datelor de la direcțiile de înmatriculări auto, luna trecută s-au înregistrat cu 32% mai puține mașini noi cumpărate față de martie 2019, însă, cât de gravă e situația se va vedea abia luna viitoare, pentru că în martie s-au înmatriculat și mașini cumpărate înainte să intre în vigoare ordonanțele militare.

În alte țări europene, vânzările au scăzut și cu 80%, show-room-urile dealerilor auto sunt goale, iar unele mărci au luat măsuri disperate să minimalizeze pierderile, cum ar fi să prelungească garanțiile cu o lună sau două, astfel încât, să nu pierzi dacă nu poți duce mașina la revizie sau le pun clienților la dispoziție gratuit platforme auto, ca să aducă în service mașinile stricate.

Unii dealeri auto oferă gratuit și o dezinfecție a mașinii după ce a fost în service.

O veste bună vine și pentru cei care intenționează să acceseze programul Rabla, acolo tranzacțiile erau de asemenea blocate, pentru că oamenii nu se puteau plimba după acte, autoritățile pregătesc o modernizare, astfel încât toate documentele necesare să fie depuse și trimise online.


VIDEO PROTVPLUS.RO