Cei doi polițiști de la Rutieră, prinși în flagrant când ar fi luat mită, plasați în arest la domiciliu
Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei, prinși în flagrant când ar fi luat mită de la șoferi, au fost plasați în arest la domiciliu.
Însă procurorii anticorupție au contestat deja decizia judecătorului de drepturi și libertăți și vor cere Curții de Apel să îi trimită înapoi după gratii. Acuzați că ar fi luat multe șpăgi, suspecții ar fi recunoscut totul în fața instanței.
Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a decis să nu îi trimită pe suspecți după gratii pentru 30 de zile, deși le-ar fi spus că nu merită să fie arestați la domiciliu. Iar aceștia ar fi recunoscut totul. I-ar fi spus magistratului că erau conștienți că vor fi prinși la un moment dat, dar că nu s-ar fi putut abține să ia mită.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Procurorii anticorupție vorbesc despre aproape 40 de momente în care comisarul Andrei Pantea și agentul Valentin Olteanu ar fi primit șpăgi de la șoferii prinși pe picior greșit în trafic. Mita - susțin anchetatorii - varia de la câteva zeci de lei la câteva mii și ar fi fost împărţită între cei doi, șef și subordonat. O singură dată, subofițerul ar fi luat întreaga sumă primită, iar detaliul ar fi ieșit la iveală când ofițerul a vizionat imaginile surprinse de echipele de filaj.
Potrivit unor surse apropiate de anchetă, cei doi polițiști ar fi primit de la șefii lor misiunea de a controla circulația rutieră în sectoarele 1,2 și 6. Doar că de o bună bucată de vreme, ar fi preferat exclusiv nordul capitalei, o zonă plină de lume bună. Ce nu știau însă cei doi, este că anchetatorii le-ar fi montat în interiorul mașinii de serviciu tehnică de supraveghere: camere și microfoane, cu ajutorul cărora ar fi fost surprinse atât discuțiile purtate, cât și momentele în care ar fi primit spăgile de la șoferi.
Aproape șase săptămâni, polițiștii au fost filați de echipe de la DGA, care au folosit și agenți sub acoperire și bani marcați ca să poată obține dovezile necesare. Flagrantul ar fi fost programat inițial pentru miercuri, însă anchetorii au fost nevoiți să îl amâne 24 de ore din pricina vizitei ministrului austriac de interne. Cei doi suspecți erau în dispozitivul de asigurare a traficului rutier pe durata vizitei demnitarului.
Procurorii DNA își îndreaptă de-acum atenția nu doar spre cei doi polițiști, ci și spre șoferii care le-ar fi oferit mită. Cu ajutorul imaginilor surprinse în timpul filajelor, cu toții vor fi identificați și chemați să dea socoteală pentru acuzația de dare de mită. Unii ar putea fi însă transformați în martori denunțători.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: politia rutiera, arest la domiciliu, Polițiști,
Dată publicare:
29-04-2023 20:13