Cei doi funcţionari din Primăria Ploieşti reţinuţi în dosarul White Tower, în arest la domiciliu
Cei doi funcţionari din cadrul Primăriei Ploieşti, care au fost reţinuţi de procurori în dosarul privind realizarea a zeci de apartamente în plus în blocul White Tower, au fost plasaţi în arest la domiciliu.
Surse judiciare au precizat, vineri, că Judecătoria Ploieşti a dispus măsura arestului la domiciliu în cazul directorului adjunct al Direcţiei de Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Ploieşti, Rita Neagu, precum şi în cazul unui şef serviciu.
De asemenea, faţă de alt inculpat prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă judecătorii au dispus măsura controlului judiciar, arată sursele citate.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cinci persoane, inclusiv funcţionari din cadrul Primăriei Ploieşti, au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în acest dosar, au precizat, vineri, pentru AGERPRES, surse judiciare.
Potrivit acestora, faţă de doi dintre inculpaţi procurorii au dispus ulterior măsura controlului judiciar, iar ceilalţi trei au fost duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.
„În fapt, în perioada 2018 - 2022, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a edificat un imobil cu destinaţia de locuinţe colective în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi a documentaţiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, cu sprijinul unor funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie şi pe care dezvoltatorul le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară”, spun anchetatorii.
De asemenea, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni şi contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deşi acestea erau construite şi intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro, arată sursa citată.
„În urma cercetărilor declanşate, în anul 2023, reprezentanţii autorităţilor locale au dispus aducerea construcţiei la forma autorizată, respectiv desfiinţarea celor 30 apartamente edificate ilegal”, precizează PCA.
Sursa: Agerpres
Etichete:
Dată publicare:
09-02-2024 20:43