Cei 7 bebelusi internati la Marie Curie respira singuri. "Vrem sa identificam de unde au luat familiile carnea de vita"

×
Codul embed a fost copiat

Ancheta de la Spitalul Marie Curie din Capitala este in plina desfasurare, cu atat mai mult cu cat o echipa de specialisti cu experienta din strainatate a sosit la Bucuresti, pentru investigatie.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu: “Nu au mai aparut cazuri in ultimele opt zile.”

Seful sectiei de nefrologie de la Spitalul Marie Curie, Mihaela Balgradean: “Sunt patru internati in secita de nefrologie, doar doi cu dializa peritoneala.”

“Cei din sectia de terapie intensiva au o situatie stationara si sunt urmariti pe toate cele trei planuri ale bolii.”

Director general adjunct DSP Romania, Amalia Serban: “Ancheta epidemiologica se desfasoara in continuare, se urmaresc din nou toate pistele, se analizeaza din nou toate datele.”

Citește și
bebelus
Sapte bebelusi infectati cu E.Coli raman internati in Capitala. Situatia din Arges, similara cu cazul Germaniei din 2011
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

“Avem rugamintea de a nu face presiuni cu privire la misiunea celor de la Centrul European de Control al Bolilor.”

“Vrem sa identificam de unde si-au procurat familiile carnea de vita.”

“Din experientele altor state, (n. r. – ancheta) poate dura de la cateva zile pana la cateva spatamani.”

La Spitalul de pediatrie din Pitesti va merge un secretar de stat din Ministerul Sanatatii sa vada exact care este situatia. Surse din guvern sustin ca e posibil sa fie insotit si de premierul Ciolos.

In ceea ce-i priveste cei sapte copii inca internati in Capitala, doctorii spun ca starea lor este mai buna.

Dar autoritatile ridica in continuare din umeri si nu le pot spune parintilor care este cauza imbolnavirilor cu E-coli. Expertilor de la noi li s-au alaturat doi specialisti din strainatate, in incercarea de a afla ce a dus la aceasta situatie.

Pe de alta parte, la Pitesti, parintii indoliati ai Mariei, una dintre fetitele rapuse de boala, o vor conduce vineri pe copila pe ultimul drum. Parintii Mariei, fetita care a murit in ziua in care implinea un an si 4 luni, sunt coplesiti de durere si cer sa se faca dreptate.

Ionela Olarescu, mama fetitei: "Spunea mama, statea in fund."

Bogdan Olarescu, tatal fetitei: "Nu sunt multumit, astept raspuns in continuare, trebuie sa iasa raportul medico-legal, au zis ca 6 luni dureaza. Ne-au zis ca asa e boala, cand e bine, cand e rau. De cand a murit cealalta fetita, Ioana, in fata noastra mi-am dat seama ca nu mai scapa nici Maria."

Ionela Olarescu, mama fetitei: "Sa gaseasca cineva raspunsuri cat mai repede pentru ceilalti copii. Pentru a mea e prea tarziu."

Ioana a fost condusa joi pe ultimul drum. Maria va pleca vineri pe aceeasi cale fara intoarcere. Pentru ele, dar si pentru ceilalti parinti indurerati, autoritatile trebuie sa raspunda.

Bunicul Mariei: "Nu a venit un consilier, ca aveau nevoie sa li se spuna o vorba buna, nu a venit un psiholog, mai degraba a venit preotul."

Si cum ancheta bate pasul pe loc, expertilor din tara li s-au alaturat 2 din strainatate. Un epidemiolog si un microbiolog de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile vor studia toate documentele si datele stranse pana acum.

La Bucuresti, la sectia de nefrologie si la cea de terapie intensiva de la Spitalul Marie Curie, 7 copii se lupta pentru viata lor. Iar baietelul de 3 ani si 2 luni care trebuia externat acum doua zile a plecat in sfarsit acasa.

Mihaela Balgradean, sefa sectiei nefrologie Marie Curie: "Trei la ATI, in stare stationara cu dializa, nu mai rau decat erau joi. Ceilalti 4 sunt la nefrologie, 2 dintre ei pe dializa peritoneala."

Lavinia Marinescu, mama Anei Maria: "A inceput sa si manance, de la o zi la alta copilasul e tot mai bine. Deja oboseala a dat in speranta si speranta in stare de beatitudine."

Pentru toti acesti copii, viata nu va mai fi la fel, cel putin o perioada, pana cand le va reveni complet functia renala.

Mihaela Balgradean, sefa sectiei nefrologie Marie Curie: "Aceasta este o boala care va fi urmarita multa vreme, pentru unii 1 an poate si mai mult. Sunt chemati foarte repede la control."

Lavinia Marinescu, mama Anei Maria: "Daca copilul va ramane cu sechele ulterioare, va imaginati dintr-un copil sanatos sa fii posibil dializabil toata viata? Groaznic."

In timp ce autoritatile ridica din umeri, noi probe ies negative. Ultimele sunt rezultatele de sterilitate de la sectiile de pediatrie ale spitalului din Pitesti care au venit conforme cu standardele.

Situatia ne aminteste de cazul Germaniei din 2011, cand luni de zile oficialii europeni nu au reusit sa afle ce a generat atunci o epidemie de ecoli extinsa in cateva state europene.

Initial, acuzatiile vizau o ferma de castraveti din Spania, apoi germeni de vegetale ce ar fi venit din Germania ori orez incoltit sau seminte. Concluzia specialistilor a dat insa peste cap toate teoriile - le-au comunicat oamenilor ca s-ar putea ca sursa primara sa nu o afle niciodata.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Maria s-a stins la o zi dupa ce a rostit primele cuvinte. Parintii spun ca a fost plimbata intre spitalele din Pitesti
Maria s-a stins la o zi dupa ce a rostit primele cuvinte. Parintii spun ca a fost plimbata intre spitalele din Pitesti

Durere si revolta la Pitesti, acolo unde Maria, fetita care s-a stins acum doua zile in spitalul Marie Curie din Bucuresti, este privegheata de parinti si o multime de oameni, impresionati de soarta ei.

Sapte bebelusi infectati cu E.Coli raman internati in Capitala. Situatia din Arges, similara cu cazul Germaniei din 2011
Sapte bebelusi infectati cu E.Coli raman internati in Capitala. Situatia din Arges, similara cu cazul Germaniei din 2011

In timp ce oficialii nu au fost capabili sa afle cauza imbolnavirilor cu E.Coli, la spitalul Marie Curie din Capitala mai sunt internati 7 bebelusi cu sindromul hemolitic uremic.

Parintii din Arges anunta un protest dupa ce inca un copil a murit. Apa, laptele si portocalele ies de pe lista
Parintii din Arges anunta un protest dupa ce inca un copil a murit. Apa, laptele si portocalele ies de pe lista "suspectilor"

Inca un bebelus a murit si doi sunt in stare grava, sustinuti de aparate in cazul copiilor cu probleme digestive internati la Spitalul Marie Curie din Bucuresti.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.