Maria s-a stins la o zi dupa ce a rostit primele cuvinte. Parintii spun ca a fost plimbata intre spitalele din Pitesti

18-02-2016 16:49

Durere si revolta la Pitesti, acolo unde Maria, fetita care s-a stins acum doua zile in spitalul Marie Curie din Bucuresti, este privegheata de parinti si o multime de oameni, impresionati de soarta ei.

Vineri, copila de un an si 4 luni va fi inmormantata. Nici parintii ei si nici ai celorlalti copii loviti de aceeasi infectie grava nu au primit niciun raspuns. La Bucuresti soseste joi seara o echipa de medici straini, care ar putea ajuta la elucidarea misterului.

Bogdan si Ionela nu mai au lacrimi sa-si planga fetita. Au stat 10 zile nedezlipiti de fetita care lupta din rasputeri pentru viata ei. S-a stins desi cu putin timp inainte se jucase si-si strigase mama. Abia incepuse sa rosteasca primele cuvinte.

Ionela Olarescu, mama fetitei: "Am sperat ca orice mama, dar se vedea. Ne-a dat sperante chiar daca a fost intubata. Cu o zi inainte a vorbit: mama, mama"

Parintii fetitei banuiesc ca Maria ar mai fi fost in viata daca medicii din Pitesti ar fi trimis-o de la primele zile de boala la Bucuresti. Copila a fost plimbata intre spitalul de pediatrie si cel de boli infectioase, in timp ce starea ei se agrava de la o ora la alta.

Bogdan Olarescu, tatal fetitei: "Am vorbit cu o doamna asistenta si i-am spus: daca credeti ca nu se poate plecam la Bucuresti si a spus ce credeti dom’ne ca la Bucuresti umbla cainii cu covrigi in coada?"

Bunicii Mariei nu inteleg nici ei de ce a pierit fetita. S-a nascut sanatoasa si puternica si aveau grija de ea ca de ochii din cap.

Alexandru Anghel, bunicul fetitei: "Copiii mei nu stiu cat vor fi in stare sa treaca peste acest soc.Durerea mea cea mare o zic si o repet la toata lumea: vreau sa stiu de ce mi s-a prapadit nepotica"

Bunica fetitei: "Nu mai stii ce sa dai unui copil sa manance. Nu se spune clar de ce se intampla treaba asta. Ea a fost un copil sanatos"

Joi noapte rudele nu s-au miscat de langa trupul Mariei. Vecini, dar si necunoscuti impresionati de tragedie i-au dus fetitei flori si i-au aprins lumanari, sa-i lumineze calea. Vineri va fi condusa pe ultimul drum.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO