Care a fost cea mai mare despăgubire plătită prin asigurarea de viață anul trecut în România
Cea mai mare indemnizație plătită în România în 2021 în baza unei asigurări de viață a depășit valoarea de 1,13 milioane lei.
Totodată, în 2021, valoarea celor mai mari cinci indemnizații plătite în baza polițelor de asigurare de viață s-a ridicat la peste 3,9 milioane lei.
Toate aceste cinci indemnizații au fost achitate ca urmare a deceselor persoanelor asigurate, produse fie ca urmare a unor accidente, fie a unor boli. Cea mai mare despăgubire a fost plătită în urma unui deces cauzat de o afecțiune cardiacă, polița respectivă fiind contractată pentru protecția financiară a familiei persoanei asigurate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asigurările de viață, un „importat instrument de protecție”
„Asigurările de viață reprezintă un instrument important de protecție în fața unor evenimente nedorite precum accidentele sau îmbolnăvirile, care pot duce și la deces. Cel mai important beneficiu al acestor polițe de asigurare este sprijinul financiar oferit persoanelor și familiilor afectate, astfel încât să poată depăși mai ușor momentele dificile,” a declarat Adrian Marin, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Potrivit datelor publicate de către ASF- Autoritatea de Supraveghere Financiară, în 2021, românii au ales mai mult decât oricând în ultimii ani protecția financiară oferită de asigurările de viață.
În acest sens, volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a înregistrat o creștere de 18% față de 2020. În același timp, și sumele plătite pentru indemnizațiile brute aferente asigurărilor de viață au crescut cu 31%, comparativ cu anul 2020 (excluzând maturități și răscumpărări parțiale și totale).
Ponderea asigurărilor de viață în România, la un nivel scăzut
Cu toate că primele brute subscrise au înregistrat creșteri, ponderea activității de asigurări de viață în totalul sectorului de asigurări din România se află în continuare la un nivel scăzut, de circa 18%, ceea ce indică deficitul ridicat de protecție a populației din țara noastră.
Datele arată că, pentru multe familii din țara noastră, producerea unui eveniment nedorit (accident, îmbolnăvire a unui membru al familiei, ce se pot solda și cu deces) ar duce la o degradare a nivelului de trai.
Un studiu realizat pentru UNSAR de către un grup de experți independenți arată că deficitul de protecție al populației generatoare de venituri din România, în caz de producere a riscurilor asigurate, se situează la o valoare de 587 miliarde lei (121 miliarde euro).
„Creșterea din ultimii ani a protecției financiare contractate de români arată că noi toți realizăm din ce în ce mai mult că aceste produse reprezintă o soluție accesibilă care oferă protecția financiară de care avem nevoie. Cu toate acestea, introducerea de facilități fiscale pentru asigurările de viață de protecție ar putea contribui semnificativ la reducerea deficitului de protecție din România, cu beneficii directe pentru populație și economie,” a declarat Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR.
CITEȘTE ȘI: Studiu: Cauza morții premature a milioane de oameni. Provoacă cancere și boli cardiace grave
Sursa: UNSAR, ua-football.com
Etichete: asigurare de viata, UNSAR, indemnizatii, polita de asigurare,
Dată publicare:
18-05-2022 13:35