Ce va face Emil Boc dacă îi expiră mandatul de primar: ”Voi veni, voi pleca repede acasă, ca funcționarii publici”

Ultima actualizare: 12-06-2020 11:09
Ce va face Emil Boc dacă îi expiră mandatul de primar: ”Voi veni, voi pleca repede acasă, ca funcționarii publici”
Inquam/ George Calin

Emil Boc spune că va rămâne funcționar în eventualitatea puțin probabilă în care patidele nu s-ar înțelege asupra legii pentru prelungirea mandatelor de primar. ”Voi veni, voi pleca repede, ca funcționarii publici”, a spus edilul din Cluj Napoca.

 

Mandatul primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc, expiră în mai puțin de două săptămâni, în 24 iunie.

Cu toate acestea, edilul declară că nu este îngrijorat, dar s-a pregătit și pentru scenariul puțin probabil în care partidele politice nu s-ar înțelege asupra unui proiect de lege pentru prelungirea mandatelor, scrie Monitorul de Cluj.

„Vă bucurați, ziceți na, acum, domn primar, ce faci astăzi, că nu mai ai mandat! Sunt sigur că, până în 24 iunie, mai au domnii parlamentari timp să adopte o lege și să prelungească mandatele. Noi suntem deja în prelungire, nu mai pot fi organizate alegerile în 24 iunie. Dacă nu va fi în Monitorul Oficial în 24 iunie o lege care să prelungească mandatele, primarul va veni în continuare la serviciu, așa zice legea. Primarul își continuă mandatul până când viitorul primar își depune jurământul”, a declarat Boc, într-o intervenție telefonică la o emisiune radio.

 

”Este un scenariu puțin probabil”

 

„Voi delega cu câteva zile înainte, dacă văd că nu este lege, cele mai importante atribuții care pot fi delegate, să nu se blocheze complet primăria, la anumiți directori, funcționari publici și la secretarul municipiului, ce voi putea. Voi fi și eu funcționar public, voi veni, voi pleca repede acasă, ca funcționarii publici. Glumesc acum, că am umor. Dar, nu aș mai putea semna nimic, pentru că ar putea fi atacat în instanță. Eu zic că nu se va ajunge acolo, este un scenariu puțin probabil. Toate partidele au primari, ce interes au unii să nu aibă o lege?”, a mai spus edilul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO