Ce trebuie să știe cei care au au probleme medicale şi suferă din cauza măştii
Pacienţi cu boli cronice, cum sunt acneea şi alergiile, care suferă din cauza măştii, au la îndemână soluţii spun medicii. Unele persoane au făcut infecţii, ciuperci, şi micoze, de la materialele folosite la fabricarea măştilor sau a mănuşilor.
Din fericire, piaţa oferă variante sigure pentru fiecare situaţie, însă nu sunt neapărat ieftine.
După ce au purtat masca zile de-a rândul fără să o schimbe la timp, unii s-au trezit cu erupțIi masive și fisuri ale pielii, îndeosebi pe pomeți, nas, bărbie și după urechi. Căldura va agrava în mod cert aceste probleme.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Viviana Iordache, medic dermatology: "Persoanele care poartă barbă din păcate vor avea de suferit, pentru că masca va crea un microclimat care este favorizat de barbă. Crește temperatura locală, porii se deschid și sunt favorizate eczemele, dermatitele de contact. Persoanele care au dermatită atopică pot avea reacții alergice la anumite culori. De exemplu, fetița mea are probleme cu culoarea albastră. Ei trebuie să-i cumpărăm măști albe".
Adolescenții, la care acneea e foarte des întâlnită, ar trebui să poarte măști din farmacie.
Alina Cimpoeru, Logoped: ”E strict desincronizarea senzorială care îi face să respire mai greu, îi irită, pentru ei este un chin să aibă o etichetă la un tricou, darămite o mască la gură”.
Trebuie și ei protejați, așa că terapeutul îi învață întâi să accepte să vadă masca, să o atingă și în final săo poarte.
Pentru logopezi și profesori care predau celor cu deficiențe de auz a fost proiectată această mască. Are un ecran transparent, care lasă vizibile mișcările buzelor.
Carmen Avramescu: ”Singura problemă ar fi aburirea acestui insert, însă purtătorii de ochelari știu că acest aspect se rezolvă rapid cu un produs antiaburire”.
Cât despre mănuși, se umezesc, trebuie schimbate! Chiar dacă nu le-ați pus de mult timp.
În spații în care mulți oameni ating suprafețele, mănușile sunt un mijloc eficient de prevenție. Cu condiția să le scoateți și să le aruncați, când ați încheiat cumpărăturile. Rămâneți vigilenți la semne căați fi alergic. Dacă după câteva ore apar iritații, zone roșii sau mâncărimi și aveți unele cu talc, încercați-le pe cele fără pudră. Dacă aveți din latex, probat unele din nitril. Dacă sunt alergic și la nitril, puneți mănuși textile sub cele din cauciuc. După folosire, spălați mâinile și aplicați o cremă neutră. Ca să nu vă treziți cu alte probleme.
Sursa: Pro TV
Etichete: infectari, masti, iritatie, probleme medicale, solutii, reactii alergice,
Dată publicare:
20-05-2020 13:30