Noi detalii despre a doua adolescentă dispărută în Olt. Apelul primit de bunicul ei

Mihaela Luiza, a doua victima
Pro TV

DIICOT Craiova a preluat, sâmbătă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt ancheta privind dispariția unei fete de 15 ani din Dobrosloveni și urmează să-l reunească cu un dosar privind dispariția altei adolescente, de 18 ani.

 „S-a declinat competenţa către noi în vederea reunirii la o cauză care era înregistrată la DIICOT Craiova, iar în acest moment se fac audieri", a declarat, pentru Agerpres, prim-procurorul DIICOT Craiova, Ionuţ Ciprian Spiridon.

Astfel, audierea suspectului, bărbatul în vârstă de 66 de ani din Caracal, a fost preluată de către procurorii DIICOT Craiova, după ce în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă acesta a fost audiat de către procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

DIICOT Craiova a avut în lucru al doilea dosar, însă în acest caz nu l-a putut identificat pe autor. Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi de către o persoană de sex masculin din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Bunicul Mihaelei Luiza Melencu, contactat de persoane necunoscute

 

Pe 18 aprilie, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe 30 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către DIICOT - ST Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15 aprilie şi 19 aprilie, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.

Citește și
politie la locuinta suspectului din Caracal
De ce poliţia a intervenit la 19 ORE după primul apel la 112 al fetei dispărute în Caracal
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Potrivit Gazeta Nouă, și mama Alexandrei a fost sunată, joi, de un bărbat care i-a spus că va pleca împreună cu fata în străinătate.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a relatat cum mama fetei a fost sunată în cursul zilei de joi de un bărbat, care i-a apus că fata este bine și că el este iubitul ei.
Unchiul fetei a mai declarat că bărbatul i-a mai spus mamei Alexandrei că vor pleca împreună în străinătate. Acesta spune cu apoi familia a mai primit câteva apeluri, dar nicio voce nu se auzea de la celălalt capăt al firului.

Ulterior, în data de 6 iunie, DIICOT Craiova a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

DIICOT solicită acum ca dosarele privind dispariţia celor două fete să fie reunite.

„La data de 26.07.2019, în baza art. 63 C.pr.pen. raportat la art. 43 - 45 C.pr.pen., cu aplicare art. 50 C.pr.pen. şi a art. 11 alin. 1 pct. 5 din OUG 78/2016, DIICOT - Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale înregistrate la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art. 210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere faptul că, din datele obţinute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire prevăzut de art. 43 alin. 2 litera a C.pr.pen", a precizat DIICOT.

S-a constatat același mod de operare

 

Procurorii de la DIICOT spun că „s-a constatat acelaşi modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false), precum şi împrejurările de timp şi de loc".

DIICOT face precizarea că în dosarul dispariţiei fetei de 18 ani au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent „nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la identitatea făptuitorilor".

Alexandra Măceşanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Modul în care au acţionat autorităţile în acest caz va fi analizat şi de procurori de la Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General, dar va fi şi în atenţia CSAT.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Bătaie lângă casa suspectului din Caracal. Un bărbat s-a enervat pe curioșii de pe stradă
Bătaie lângă casa suspectului din Caracal. Un bărbat s-a enervat pe curioșii de pe stradă

Scandal cu îmbrânceli în prezenţa poliţiştilor, la o spălătorie auto din Caracal aflată pe aceeaşi stradă cu locuinţa criminalului care ar fi ucis mai multe fete.

De ce poliţia a intervenit la 19 ORE după primul apel la 112 al fetei dispărute în Caracal
De ce poliţia a intervenit la 19 ORE după primul apel la 112 al fetei dispărute în Caracal

Cazul de la Caracal demonstrează o situaţie revoltătoare: dacă Doamne fereşte ajungi în postura de victimă, poţi suna la 112 dar există riscul ca ajutorul să nu vină.

Casa suspectului din Caracal, apărată cu jandarmii de furia localnicilor. Primele demiteri
Casa suspectului din Caracal, apărată cu jandarmii de furia localnicilor. Primele demiteri

Ministrul de interne, aflat în Caracal, l-a demis vineri seară pe şeful Poliţiei Române, primul care îşi pierde funcţia. Iar sute de oameni au mers în faţa locuinţei suspectului şi au cerut dreptate.

Ororile găsite de anchetatori în casa suspectului din Caracal. Ce ascundea în frigider
Ororile găsite de anchetatori în casa suspectului din Caracal. Ce ascundea în frigider

Orori greu de imaginat sunt investigate în Caracal, judeţul Olt. Acolo, în gospodăria unui fost mecanic auto, poliţiştii au găsit fragmente umane arse şi calcinate, despre care există indicii că ar proveni de la cel puţin 2 victime.

Dăncilă, despre tragedia din Caracal: „STS a răspuns în cel mai iresponsabil mod”
Dăncilă, despre tragedia din Caracal: „STS a răspuns în cel mai iresponsabil mod”

Premierul Viorica Dăncilă a criticat, vineri seara, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), precizând că „a răspuns în cel mai iresponsabil mod la toate întrebările”, referindu-se la tragedia din Caracal.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.