Au început înscrierile pentru Evaluarea Națională. Când vor avea loc examenele

Ultima actualizare: 02-06-2020 16:38
invatamant profesional, evaluare nationala, media 5, admitere
Pro TV

Înscrierile pentru Evaluarea Națională, care va fi susținută de elevii de clasa a VIII-a, vor fi făcute în perioada 2-5 iunie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației și Cercetării.

Elevii vor fi înscriși automat de școlile la care au învățat. Cursurile de pregătire organizate de școli sunt programate între 2 și 12 iunie, în timp ce examenele vor avea loc între 15 și 18 iunie.

Proba scrisă la Limba și literatura română va fi pe 15 iunie, cea de matematică va urma pe 17 iunie, iar cea de Limba și literatura maternă va avea loc pe 18 iunie.

Rezultatele vor fi afișate la patru zile de la data ultimului examen, pe 22 iunie. Iar pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale, în urma contestațiilor.

Programa pentru examene poate fi consultată pe site-ul edu.ro, în vaianta aprobată prin ordinul ministrului.

Sesiunea specială a Evaluării Naționale

 

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat și calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale. În acest caz, înscrierea va avea loc în perioada 22-26 iunie.

Pe 29 iunie, va fi proba scrisă de Limba și literatura română, pe 30 iunie, cea la matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi afișate pe 2 iulie, iar contestațiile vor fi judecate până pe 4 iulie.

Acesta este primul an în care Evaluarea Națională va fi organizată în două sesiuni, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis.

”La aceste sesiuni speciale, vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, se arată în ordinul semnat marți de ministrul Monica Anisie.

Sesiunea specială a Bacalaureatului

 

Marți a fost aprobat și calendarul sesiunii speciale pentru Bacalaureat. Înscrierea candidaților va avea loc între 29 iunie - 3 iulie. Examenele vor începe din 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Pe 7 iulie, va fi proba obligatorie a profilului, pe 8 iulie, proba la alegere a profilului și a specializării, iar pe 9 iulie, proba la Limba și literatura maternă.

Pe 10 iulie, vor fi afișate rezultatele, iar până pe 12 iulie vor fi analizate contestațiile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO