Ce s-a descoperit în canalizarea construită în urmă cu 3 ani, într-o comună din Dâmbovița. „Unii au refuzat să mai stea aici”
La Hulubești, în județul Dâmbovița, rețeaua de canalizare construită în urmă cu trei ani zace şi acum nefolosită. Lucrările au fost făcute prost, spun atât localnicii cât şi reprezentanţii Primăriei care a plătit nouă milioane de lei.
Când compania de apă și canal Târgoviște a vrut să preia rețeaua, pentru a o pune în funcțiune, a descoperit tot felul de probleme.
20 de km de conducte de canalizare trec prin trei sate, la Hulubești, dar sunt blocate de pietre din loc în loc, iar unele tronsoane nu au pantă de scurgere.
Nicolae Coca, localnic: „Haznaua a rămas în curte ca acu 32 de ani, țeava pe la poartă stă în pământ cu miliarde băgate cu saci de bani de la UE, pentru că aceste lucrări nu au fost verificate.”
Sunt ani buni de când lucrările la canalizare s-au încheiat, dar oamenii folosesc tot fose, ca înainte. Din cauza deficiențelor, compania de apă a refuzat să preia instalațiile și să le pună în funcțiune.
Ștefan Roată, localnic: „Cunosc oameni care au refuzat să se mute aici sau să mai stea aici din cauză că nu au canalizare. A vrut un băiat să vină să facă o spălătorie ecologică nu are canalizare, instituții nu au canalizare, se poluează solul.”
Localnic: „Nu e normal, pentru că la situația noastră din ziua de astăzi trebuie să fim și noi un pic mai modernizați cu canalizare, cu apă.”
Viceprimarul comunei spune că la recepția lucrării, comisia nu avea cum să își dea seama ca instalațiile sunt nefuncționale.
Aurel Marinescu, viceprimar Hulubești: „În momentul de față noi am făcut o adresă oficială constructorului și ne-a promis că vine să remedieze lucrarea, dar nu a venit motiv pentru care l-am acționat în instanța de judecată.”
Între timp, stația de epurare, și ea nefolosită, se degradează. De pe pereți a început să cadă tencuiala. Evident, întreaga lucrare a ieșit din termenul de garanție.