Ce pedepse au primit fostul episcop Cornel Onilă şi fostul arhimandrit Sebastian Jitaru pentru viol
Curtea de Apel Galați a dat sentința în cazul de răsunet al fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu și al fostului arhimandrit de la episcopie Sebastian Jitaru.
Ambii prelați au fost judecați pentru viol, victimele lor fiind elevi ai seminarului teologic.
Cei doi au primit acum pedepse la închisoare, cu executare. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Sentința care îi vizează pe cei doi foști prelați au fost dată joi de magistrații de la Curtea de Apel Galați. Potrivit acesteia, fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, pe numele de civil Onilă, a fost găsit vinovat pentru viol și condamnat la 8 ani de închisoare.
Alături de el, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru a fost condamnat la 15 ani de închisoare, tot pentru viol. Victimele celor doi preoți au fost mai mulți elevi ai seminarului teologic din Huși.
Procesul s-a judecat timp de patru ani în sedințe secrete, la cererea fostului episcop. Anunțul privind sentința dată la Galați a fost făcută de jurnaliștii de la „Să fie lumină”, Diana Oncioiu și Ovidiu Vanghele, ale căror investigații au dus la punerea sub acuzare a lui Corneliu Bîrlădeanu.
Condamnarea mai prevede și că victimele vor primi despăgubiri de 50.000 de euro, respectiv 70.000 de euro una dintre ele, victimă a ambilor indivizi, din partea seminarului de la Huși, găsit responsabil pe latură civilă.
Avocatul apărării celor doi foști prelați a transmis că a făcut deja apel la condamnarea de ieri.
O decizie definitivă în acest dosar vă fi dată de Înalta Curte de Casație și Justiție.