Ce pedepse au primit doi bărbați care au înscenat o răpire și au cerut bani mamei unuia dintre ei
Curtea de Apel București a tranșat definitiv un caz mai puțin obișnuit de șantaj. Un bărbat din Teleorman, care încerca să facă rost de bani de la propria mamă, și-a înscenat răpirea, ajutat de un complice.
Acesta din urmă a livrat și dovezile care au înspăimântat-o pe femeie.
Judecătorii nu au gustat câtuși de puțin această glumă petrecută pe 7 ianuarie, atunci când i-a căzut victimă unei presupuse răpiri chiar mama uneia dintre persoanele implicate.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Este vorba despre un bărbat de 35 de ani din Teleorman care locuia cu chirie în Capitală și care împrumutase de la proprietarul locuinței o sumă de bani sub pretextul că i-a murit tatăl și are nevoie de bani pentru înmormântare. Doar că individul ar fi jucat banii la păcănele și a băuat. Așa a ajuns să nu-i mai poată înapoia.
I-a venit, însă, ideea să-și însceneze răpirea împreună cu un complice. S-a legat de mâini și de picioare2, amicul său i-a pus un căluș la gură și a filmat întreaga scenă pe care a trimis-o apoi pe telefonul mobil mamei care tocmai luase pensia și se îndrepta spre Capitală cu un autobuz.
Complicele chiar a sunat-o pe femeie și i-a spus că dacă nu îi va da 1.500 de euro, fiul său va avea probleme, practic își riscă viața.
Doar că femeia s-a dus glonț la poliție și a anunțat presupusa răpire. Între timp, presupusa victimă a sunat la rândul său la 112, anunțând că a scăpat. Polițiștii și forțele speciale care intraseră pe fir au demarat o anchetă, mai ales că aveau impresia că au de-a face cu un caz real și că o viață este cu adevărat în pericol.
Până la urmă cei doi au fost dați în vileag, iar instanțele de judecată i-au pedepsit pe măsură.
Cel care a simulat că a fost răpit a primit un an și jumătate de închisoare cu suspendare și va trebui să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. Celălalt individ, complicele, cel care a și dat telefonul și a cerut bani, a primit doi ani de închisoare cu executare. A încercat la un moment dat să obțină o decizie mai blândă la Curtea de Apel, dar, până la urmă, și-a dat seama că este o cauză pierdută, așa că a renunțat la calea de atac.