Ce defecțiune avea „mașina morții” în care și-au găsit sfârșitul cei doi îndrăgostiți

Ultima actualizare: 10-12-2019 19:12

Ancheta continuă în cazul celor doi tineri, o fată în vârstă de 16 ani şi un băiat în vârstă de 19, care au murit asfixiaţi în maşină.

Poliţiştii au dispus o expertiză a autoturismului despre care au informaţii că ar fi avut toba spartă, ceea ce a dus la infiltrarea noxelor în interior.

Băiatul, care se întorsese recent din Italia, nu avea permis de conducere, spun surse din ancheta, şi nu a ştiut ce să verifice atunci când şi-a cumpărat maşina. Achiziţia a avut loc chiar cu o zi înainte de moartea brutală a celor doi.

În jurul orei 9, un bărbat din comuna Secuieni a dat alarma. Omul a anunţat poliţia după ce i-a văzut pe cei doi tineri nemişcaţi. Criminaliştii au apărut imediat.

Se pare că cei doi au stat cu motorul pornit toată noaptea şi s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.

Anchetatorii au aflat că băiatul s-ar fi întors zilele trecute din Italia, unde muncea, şi ar fi făcut schimb de maşină cu un bărbat, din judeţul Vaslui.

S-a întâlnit cu adolescenta. Apoi, ar fi adormit amândoi în timp ce motorul mergea. S-a oprit abia când s-a terminat combustibilul. Medicii n-au avut cum să-i salveze.

Familiile celor doi sunt în stare de şoc. La fel şi vecinii care ştiau frumoasă poveste de dragoste dintre Madalina şi Adrian.

Există riscul spun experţii, ca autoturismul să fi avut o defecţiune a sistemului de evacuare a gazelor arse.

Bogdan Bălănescu, reprezentant service auto: „Aceasta este una dintre piesele care se pot deteriora în timp şi o dată deteriorată gazele nu mai ajung pe espamentul maşinii la final ci pot intra în habitaclu maşinii."

Nu este exclusă nicio problemă la climatizare.

Bogdan Bălănescu, reprezentant service auto: „Sub capota se acumulează gazele arse. Acestea vor intra pe admisia pe aer pentru sistemul de climatizare, trec prin filtru de polen şi ajung în habitaclul maşinii."

Poliţiştii au deschis un dosar de ucidere din culpă, în acest caz.

O acumulare toxică de gaz de eşapament se simte puţin în interiorul unei maşini, spun medicii. Simptomele sunt o uşoară stare de ameţeală şi iritaţii minore la nivel ochilor.

Apoi intervine leşinul, care poate fi fatal. Odată cu intrarea în sezonul rece, conducătorilor auto le este recomandat să facă o verificare amănunţită a sistemului de evacuare a gazului şi a celui de climatizare, pentru a înlătura orice pericol.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO