Ce date colecteaza de fapt furnizorii de internet, in baza legii "Big Brother". Temerile romanilor privind navigarea online
Milioane de utilizatori nu stiu nici acum ce date personale sunt colectate de furnizorii de internet, odata cu intrarea in vigoare a legii promulgata vineri de presedintele Iohannis.
Unii cred ca le sunt inregistrate CNP-urile si sunt ascultati si la telefon. "Nimic mai adevarat", transmit operatorii de internet. Ochii legii supranumite "Big Brother" urmaresc doar accesarile de pe internet, nu si continutul.
Traficul de date si tot ceea ce este legat de el are de luni noi reglementari. Una dintre cele trei legi cunoscute ca Big Brother este in functiune iar asta a creat o adevarata isterie printre furnizori si utilizatori, intrucat nimeni nu a inteles exact ce date personale sunt stocate. Vorbim despre 16 milioane de utilizatori de internet prin terminale fixe sau mobile. Autoritatile spun insa ca ingrijorarea oamenilor este fara motiv.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asadar in cazul in care accesati de acasa site-ul stirilor PRO TV de exemplu, furnizorul de internet va pastra data accesarii, locul in care va aflati si numarul de identificare al telefonului sau calculatorului. Atat. Ce stiri vedeti sau ce comentarii lasati, nu se inregistreaza.
La fel se intampla si cu accesarea retelelor de socializare sau conversatiile prin aplicatii de tip Viber sau Skype. Operatorul inregistreaza doar ca le-ati accesat, de unde si cat timp. Cui ii scrieti sau continutul convorbirilor nu va fi stocat.
Nici cand va logati sa faceti plati sau transferuri bancare, nu vor fi stocate date despre cont sau cardul folosit, ci doar ca ati accesat serviciul oferit de banca.
Autoritatile spun ca in cazul paginilor de internet care contin informatii piratate, de exemplu, vizitatorul nu va fi urmarit si pus sub acuzare. Dar, cei care detin astfel de site-uri si castiga de pe urma distribuirii ilegale de filme, muzica si programe, vor fi vizati, iar anchetatorilor le va fi mult mai usor sa le probeze infractiunile.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, date, internet, big brother,
Dată publicare:
12-10-2015 18:22