Ce a patit olteanul care a descoperit un mormant celtic pe un camp din Dolj. Politia i-a dat un avertisment

Ultima actualizare: 08-02-2015 07:20
comoara celtica

Barbatul din comuna Desa, judetul Dolj, care a descoperit luna trecuta doua morminte cu tot cu oseminte si arme de lupta ce ar fi apartinut celtilor, a intrat in atentia politistilor.

Dan Cioclea a primit un avertisment de la politia locala pentru ca nu a respectat legea potrivit careia trebuia sa declare obiectele gasite in cel mult 72 de ore.

Barbatul se apara si sustine ca totul a fost o neintelegere cu autoritatile: „Eu am doua descoperiri, una am facut-o in ianuarie. Cand m-am dus la primarie, era inchis, ca era ora 17.00. M-am dus a doua zi si secretarul mi-a zis ca era 26, eu n-am verificat, dar era 28 ianuarie. Asa ca nu am intarziat. Eu sunt de buna credinta. Vreau sa mi se respecte drepturile. Pentru asta depun contestatie la primarie pentru avertisment”, a declarat el pentru gandul.info.

Dan Cioclea, un pasionat de istorie, a cheltuit toti banii pe care sotia i-a trimis sa repare acoperisul casei, pe un detector de metale cu care a gasit comoara pe un camp de langa Desa: o sabie in teaca, un varf de lance, doua sulite si o lama de barbierit, care ar data de acum peste doua milenii, conform specialistilor.

Un comitet format din experti germani va evalua piesele si, daca se dovedeste ca intr-adevar au apartinut civilizatiilor trecute, barbatul trebuie sa primeasca bani de la statul roman, iar locul in care le-a gasit se transforma in sit arheologic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO