Caz incredibil în Neamț: A dat foc casei pe care o jefuise, apoi a transmis live intervenția pompierilor

Ultima actualizare: 21-05-2020 17:29

Tactica pământului pârjolit, varianta live pe Facebook. Un tânăr din Neamț a dat foc unei case pe care o jefuise, ca să își șteargă urmele și a transmis în direct intervenția pompierilor.

 

S-a gândit, astfel, că va fi înlăturat din start de pe lista suspecților. Filmul de acțiune din capul lui a căpătat rapid accente dramatice: oamenii legii n-au înghițit gălușca digitală și l-au arestat.

Proprietarii casei muncesc în străinătate. Tânărul de 23 de ani a venit la furat împreună cu doi complici, de 18, respectiv 16 ani. Au plecat cu un frigider, aragazul și o butelie.

După câteva zile de frământare, băiatul a pus la punct un plan menit să-i țină pe anchetatori departe. Să dea foc locuinței jefuite, ca să își șteargă urmele.

Daniel Darie, vecin: ”Vecinu a dat alarma că e casa aici aproape și era să ia foc și a lui. Am încercat să mai dăm și noi cu apă, dar era flacăra prea mare, uitați se văd copacii acolo în spate”.

 

A transmis live intervenția pompierilor pentru a nu fi considerat suspect

 

În timp ce sătenii și pompierii încercau să intervină, tânărul a trecut la următorul pas al strategiei care trebuia să-l scape de acuzații. A transmis totul în direct, pe Facebook.

Alexandru Andrei, vecin: Erau flăcări foarte mari acolo în spate. Am cărat cu gălețile două persoane și am încercat să stingem focul.
Reporter: S-a știut că e incendiere?
Alexandru Andrei: Nu, nu s-a știut.
Reporter: De ce au făcut asta?
Alexandru Andrei: Din cauza alcoolului.
Reporter: Au furat de acolo?
Alexandru Andre: În urmă cu câteva zile au spart și au intrat înăuntru”.

Irina Popa, ISU Neamț: ”Pompierii au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Dumbrava Roșie. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind acțiune intenționată”.

Pompierii și-au dat seama că focul fusese pus cu bună știință și au anunțat Poliția. Suspectul a fost reținut imediat.

Dimitrie Mocanu, IPJ Neamț: ”Tânărul de 23 de ani cercetat sub aspectul săvârșirii de furt calificat și distrugere a fost prezentat Judecătoriei Piatra Neamț care a dispus măsură arestului preventiv pentru 30 de zile. Pentru ceilalți doi tineri, de 16, respectiv 18 ani, instanța a dispus continuarea cercetărilor în stare de libertate pentru furt calificat”.

Anchetatorii au recuperat și bunurile furate. Le-au înapoiat proprietarilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO