Bărbat trimis în judecată după ce a întreținut relații sexuale cu un minor și l-a infectat cu HIV

21-05-2020 16:29


Bărbat trimis în judecată după ce a întreținut relații sexuale cu un minor și l-a infectat cu HIV

Procurorii suceveni au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat pentru că ar fi infectat o altă persoană, minoră la data comiterii faptei, cu virusul HIV, a informat, joi, Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Potrivit procurorilor, victima şi inculpatul sunt vecini într-o localitate rurală din judeţul Suceava, iar din anul 2011 acesta din urmă obişnuia să-şi cheme vecinul, la acea vreme în vârstă de 16 ani, să-i presteze diverse munci în gospodărie, în schimb primind dulciuri şi bani şi era lăsat inculpat să se joace pe calculator, uneori rămânând peste noapte acolo.

Inculpatul a fost depistat, pe 7 iulie 2014, că este purtător al virusului HIV.

Începând din 2011, acesta a avut o relaţie de prietenie cu persoana vătămată, întreţinând relaţii sexuale neprotejate, ultima dată când au întreţinut raporturi sexuale fiind în perioada iulie - august 2016.

Potrivit procurorilor, persoana vătămată nu a mai întreţinut niciodată raporturi sexuale cu alte persoane, nu a făcut transfuzii de sânge şi nu a fost internată într-o instituţie medicală până în 2017.

 

Victima s-a îmbolnăvit de HIV/SIDA în 2017

 

În 2017, persoana vătămată s-a îmbolnăvit şi, în urma analizelor efectuate, s-a constat că suferă de HIV/SIDA, fiind internată în spital. Atunci, persoana vătămată a aflat că inculpatul este bolnav de HIV/SIDA şi l-a infectat şi pe el cu bună-ştiinţă.

Potrivit procurorilor, fapta comisă de inculpat care, în perioada 2014-2016, în mod repetat, a întreţinut raporturi sexuale neprotejate cu persoana vătămată deşi ştia că este purtător al virului HIV/SIDA, comportament ce a determinat infectarea persoanei vătămate cu acest virus, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ”transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit”, forma de vinovăţie fiind intenţia indirectă.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO