Șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda, a demisionat din funcție. Care este motivul

Dată publicare: 21-05-2020 16:23
Dată actualizare: 21-05-2020 19:54


Șeful Poliției de Frontieră, chestorul general de poliție Ioan Buda, a demisionat joi din funcție.

Potrivit unui comunicat, chestorul general de poliție Ioan Buda și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale.

"La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan Buda transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, chestorul general de poliție Ioan Buda mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne", se arată în comunicat.

Cozi interminabile la granița de Vest în ultimele zile

 

În ultimele zile, românii care vor să se întoarcă în țară au pus  presiune pe frontiera de vest.

De la ridicarea stării de urgenţă, zilnic, în vămile de la frontiera româno-ungară s-au format coloane imense de maşini şi persoane care încercau să intre în ţară

Oamenii au așteptat cu orele în unele puncte, pentru că intrarea în România presupune un proces lung și istovitor. De sâmbătă și până luni dimineață peste 17.000 de persoane au fost înregistrate doar la Nădlac.

De joi, sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria.

Ioan Buda, demis din funcția de șef al Poliției Române în urma cazului Caracal

 

În august 2019, chestorul Ioan Buda a fost demis în urma cazului de la Caracal, după ce au apărut informații privind modul de intervenție al polițiștilor la locuința lui Gheorghe Dincă, la 19 ore de la apelurile la 112 ale Alexandrei Măceșanu.

El fusese numit la conducerea Poliției Române în ianuarie 2019.

Atunci, Buda s-a întors la conducerea Poliției de Frontieră.

În vârstă de 54 de ani, Ioan Buda a ocupat în perioada 2010-2015 funcția de inspector general al Poliției de Frontieră, până în 2016 cea de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, ca la finele anului 2016 să ocupe funcția de șef al Poliției de Frontieră.


VIDEO PROTVPLUS.RO