Câţiva clujeni au pornit pe jos spre Bucureşti pentru mitingul împotriva legilor Justiţiei. VIDEO
Câţiva clujeni au pornit, miercuri, pe jos, către Bucureşti, într-un 'Marş al speranţei', după cum îl numesc, sperând să ajungă în 20 ianuarie în Capitală, unde vor să participe la mitingul de protest faţă de modificările aduse legilor Justiţiei.
Protestatarii, care au pornit miercuri din centrul oraşului Cluj-Napoca, şi-au propus să parcurgă câte 40 de kilometri pe zi şi speră ca pe drum să li se alăture şi alţi oameni, relatează Agerpres.
"Vrem, prin acest marş, să spunem răspicat că nu dorim modificarea legilor justiţiei. Este forma noastră de protest. Mesajul nostru este "Toată lumea la Bucureşti", trebuie să fim cât mai mulţi acolo. Vom merge pe drum, în şir indian şi mi-aş dori ca la intrarea în Bucureşti să fie un şir de 2 kilometri şi să ne întâlnim toţi clujenii care vor merge la miting pentru a merge împreună în Piaţa Universităţii. Când am avut această iniţiativă, m-am întrebat cui ne adresăm şi am spus că ne adresăm bucureştenilor. Dacă noi venim pe jos din Cluj, şi ei trebuie să iasă din blocuri, să vină în stradă, să protesteze", a spus Sorin Bobiş, organizatorul acţiunii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Participanţii la acest marş au ajuns la locul stabilit pentru întâlnire - Monumentul Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, care este şi locul din care pornesc în fiecare duminică protestele împotriva legilor Justiţiei - aducând cu ei steaguri tricolore şi bannere cu mesaje precum 'Marşul speranţei. Toţi pentru justiţie, cu fiecare pas! De la Cluj la Bucureşti' sau 'Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie'.
Micul grup este format din Sorin Bobiş, care a spus că a participat şi la Revoluţia din decembrie 1989, alături de care va merge şi fiul său, care este adolescent, o tânără de etnie maghiară din Târgu Mureş şi un francez care trăieşte de 15 ani în România. Grupului i se vor alătura şi patru persoane cu deficienţe de vedere. O maşină care va căra bagajele va însoţi grupul pe tot traseul, până la Bucureşti. Cazarea se va face la pensiuni de pe traseu.
Traseul pe care l-au ales clujenii trece prin Turda - Târgu Mureş - Sighişoara - Braşov - Ploieşti - Bucureşti, cu punct final Piaţa Universităţii.