Câți oameni s-au vaccinat în primele ore de funcționare ale centrului drive-through din București

Dată publicare: 29-04-2021 13:55
Dată actualizare: 29-04-2021 14:10


Primul centru de tip drive-through din București s-a deschis, joi, în Piaţa Constituţiei. Centrul dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer.

Liliana Curea, reporter Pro TV: "Până în acest moment, au fost vaccinate aproximativ 200 de persoane. Știm că s-au așezat oamenii aici, la coadă, încă de dimineață. Am vorbit chiar cu primul șofer care a fost vaccinat aici, în centrul drive-through din Piața Constituției. Ne spunea că a venit și s-a așezat la rând încă de la ora 05:30. Aproximativ două ore mai târziu a primit și injecția.

Centrul va fi deschis până diseară, la ora 20:00 și rămân echipele medicale aici, în Piața Constituției, până până pe 12 septembrie. Inclusiv în zilele de Paște, centrul va fi funcțional, așa că cei care doresc pot veni să se vaccineze.

Centrul de aici, din București, este al patrulea centru drive-through deschis în România. Primul a fost în Deva, weekend-ul trecut, și s-au vaccinat acolo peste 3.200 de persoane. Apoi, au fost deschise și centrele drive-through din Cluj și Arad, iar autoritățile au în vedere să intensifice campania de imunizare împotriva viruslui SARS-CoV-2. A fost organizat deja primul maraton la Timișoara în cadrul căruia știm că s-au imunizat peste 7.000 de persoane. Urmează un maraton de vaccinare și în București. Va fi între 7 și 9 mai, apoi, între 14 și 16 mai, vor fi maratoane și în Cluj, Târgu Mureș și Iași. În București, maratonul se va desfășura la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Vor fi, în total, 5o de fluxuri de vaccinare. Trebuie să precizăm faptul că la toate aceste evenimente se folosește serul Pfizer. Așa se întâmplă și în Piața Constituției.

Cei care fac infecția azi pot reveni pentru rapel tot aici sau au posibilitatea să își facă programarea apoi într-un alt centru. Ar fi ideal însă să sune cu cel puțin 72 de ore înainte, pentru ca cei de acolo, din centrul de vaccinare, să asigure dozele de vaccin.

Va urma o săptămână altfel și în Craiova, în perioada 10-17 mai. Spunea coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, că va fi săptămâna altfel în Craiova, adică timp de 7 zile, 24 de ore din 24 se va putea vaccina lumea acolo, evident, tot fără programare în platformă. Pur și simplu se merge cu buletinul și se stă la coadă pentru a primi injecția.

Sunt, așadar, evenimente organizate în toată țara. Inclusiv în Brașov, chiar astăzi este un maraton al vaccinării, am putea spune, organizat de Direcția de Sănătate Publică și un spital privat de acolo. Încă de la primele ore ale dimineții, sute de oameni s-au așezat la coadă".


VIDEO PROTVPLUS.RO