Cati ani le-ar lua, in ritmul actual, celor 8 "stingheri" din Capitala sa prinda toti maidanezii
In timp ce primarii din Bucuresti au dezbatut de ochii lumii ce ar fi trebuit sa faca de mai bine de 20 de ani incoace, orasul ramane in continuare invadat de caini.
Oficialii par ca muncesc, dar nimeni nu ridica nici acum in ceasul al XII-lea cainii de pe strazi.
Abandonate de ani de zile, multe dintre aceste animale s-au transformat de fapt in fiare salbatice. Atacurile lor feroce trimit zeci de oameni la spital, mutilati sau traumatizati.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Batrani, copii, persoane fara aparare devin victime sigure provocate de lipsa de atitudine si de reactie a unor institutii parca "sterilizate", atunci cand vine vorba despre maidanezi.
Neputinta hingherilor se vede cu ochiul liber.
Joi, in jurul orei 09.00, trei echipaje, din cele patru existente pe intreg Bucurestiul, pleaca precum pompierii acolo unde arde: stadionul National Arena si asta pentru ca vineri va avea loc un meci important al echipei nationale.
Meciul este insa pierdut de cei care ar fi trebuit sa adune cainii din parcul stadionului. Dupa 4 ore angajatii ASPA s-au intors cu coada intre picioare. Doar cativa caini saltati intr-o zi de munca.
Si in niciun caz mai multi decat captura record inregistrata miercuri cu toti ochii atintiti asupra lor, adica 23 de caini.
In acest ritm, misiunea celor 8 s-ar incheia in 7 ani si jumatate. Cu doua conditii: sa nu-si ia nicio zi de pauza si niciunul dintre cei 65 000 de caini sa nu se mai inmulteasca.
Dar prima conditie a fost deja incalcata din start. Al saptelea hingher a avut o sarcina de serviciu extrem de importanta, netrecuta in fisa postului: a ramas la baza pentru curatenie.
Ce dovada ne-ar mai trebui ca sa ne dam seama ca aceasta institutie toaca banii de pomana ?
Evident ca putem veni cu scuze: ca atat pot face acesti oameni care lucreaza cu latul si crosa, ca sunt putini si platiti prost, desi exista bani la ASPA pentru salarii regesti si pentru dotari moderne.
Un dispozitiv cu tranchilizant costa cateva sute de euro. Ganditi-va ca din bugetul aprobat de municipalitate serviciul ASPA ar putea fi dotat cu zeci de asemenea unelte moderne, care ar putea duce la adunarea eleganta de pe strazi a mii de caini lunar.
Oameni care sa adoarma cainii cu tranchilizante ar putea fi luati din alte institutii, cum ar fi Politia Locala din subordinea primariilor, Jandarmeria, Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta sau orice institutie cu oameni bine pregatiti si antrenati sa faca astfel de misiuni.
Asa cum bajbaie autoritatile atunci cand vine vorba despre ridicatul cainilor, la fel de mult se balbaie si cand ridicam problema strerilizarii.
Potrivit lui Sorin Oprescu, toata activitatea serviciului public de ecarisaj s-a invartit pana acum dupa prioritati, scopuri niciodata atinse.
"Sunt masini care vin seara in Bucuresti si dau drumul la caini. Incercam sa le identificam, rezultatul a fost egal cu zero. Am incercat sa prindem cainii cu latul, cu metode nedureroase. Hingherii au mancat bataie in cartier", spune Oprescu.
"Exista momente cand lacrimatul in public este la fel de jenant ca urinatul in public. Asta am simtit cand l-am vazut pe Oprescu. Cand 5 ani nu a facut absolut nimic. Toata lumea e interesata de voturi. Vor sa nu piarda popularitate fiind considerati de iubitorii de animale monstri, dar vor sa dea satifsfactie si celor ingroziti de ceea ce se poate intampla. Tot ce vedem este un balet politic dezgustator", a spus Cristian Tudor Popescu.
Ne vaitam pe de alta parte ca nu sunt locuri in adaposturi. Cifrele oficiale arata ca adapostul privat DogTown a fost lansat cu promisiunea ca vor fi 2.000 de locuri, insa doar 400 de caini pot fi gazduiti.
La Mihailesti, Paladdy si toate celelalte adaposturi ar mai incapea, potrivit datelor oficiale, inca 120 de caini. Locuri pe care chiar si harnicii angajati ai primariei le-ar umple intr-o saptamana. Nu intelegem de ce custile sunt insa goale.