Cum au ajuns "iubitorii de animale" sa sfideze legea si sa intretina adoptiile false de maidanezi


Ultimul update: Duminica 08 Septembrie 2013 00:32
Data publicarii: Joi 05 Septembrie 2013 18:54
Categorie: Stiri actuale

In toata aceasta nebunie, in apararea cainilor vin asa-zisii iubitori de animale.

Multi dintre ei au luat pe semnatura caiini din adaposturi si i-au lasat pe strada. Ii hranesc si sustin ca este suficient, desi legea e clara: cine semneaza pentru un patruped, il tine in casa, ca pe orice animal de companie, si raspunde pentru el.

Numai din astfel de false adoptii s-au strans anul acesta pe strazile Capitalei 240 de caini, spun oficialii.

Astfel de custi amenajate in fata blocurilor se gasesc in toate sectoarele capitalei. Multi dintre acesti maidanezi figureaza adoptati, dar cei care au semnat pentru ei nu isi asuma responsabilitatea.

Cand vede hingherii, aceasta doamna sare in apararea celor doi caini de la bloc, pe care ii hraneste. Odata ce afla ca amenda este de 500 de lei sustine ca doar unul e al ei.

- Este cainele dumneavoastra?
- Da.
- De ce il tineati afara?
- Nu este afara, este la mine sub balcon.
- Pe asta il tineti in casa de obicei?
- Exact.

Sub balcon inseamna practic in strada asa ca doamna din imagine a platit amenda pentru un caine. Celalalt a ajuns la ecarisaj.

Eternul scandal dintre cei care cred ca astfel trebuie iubite animalele se intilneste in orice zona. Oamenii nu inteleg ca daca vor sa creasca un maidanez nu pot face acest lucru decit daca il iau pe semnatura in casa.

"Nu este cainele meu, este cainele blocului. Este castrat, este hranit, este dus la doctor."

Si aceasta doamna trebuie sa raspunda in fata legii pentru ca nu a inteles ca un animal asumat trebuie tinut in casa si nu pe strada.

Sunt multi cei care se declara iubitori de animale, insa putini aceia care fac ceva. Mai bine de 20 la suta din cainii adoptati se intorc in strada, pentru ca asa inteleg cei care i-au scos din adapost sa le faca un bine. Total gresit. Daca am adoptat un caine, trebuie sa-i oferim si un adapost, nu doar hrana. O spune legea cat se poate de clar.

Cei care adopta un caine trebuie sa il hraneasca, sa-l duca la medic, dar si sa il tina la adapost. Cine nu respecta legea poate plati amenda de pana la 1000 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO