Cirro Castellano spune ca Bamboo avea documente provizorii de functionare. Avocat: "Viceprimarul Sect. 2 nu a spus adevarul"

×
Codul embed a fost copiat

Cirro Castellano si avocatii clubului Bamboo sustin ca aveau documente provizorii care le dadeau dreptul sa functioneze in legalitate.

Admit insa ca nu cerusera inca autorizatia pentru alimentatie publica si nici autorizatia de securitate la incendiu pentru ca, spun ei, clubul era inca in extindere. Duminica au recunoscut insa ca de-a lungul timpului Bamboo a fost verificat si amendat, aspect pe care nu il recunoscusera sambata, dupa incendiu.

Cirro Castellano, actionar clubul Bamboo: "Daca nu aveam autorizatiile sa intrebati autoritatile de ce eram deschisi..."

Avocatul actionarilor de la Bamboo a tinut sa-l apostrofeze pe viceprimarul de la sectorul 2.

Catalin Dancu, avocat: "Nu este adevarata declaratia viceprimarului sectorului 2, sa-i fie rusine pentru declaratiile pe care le face in spatiul public fara sa se informeze corect. Nu exista o receptie ori proces verbal al cladirii pentru ca extinderea lucrarii si constructiei clubului nu era finalizata si pe cale de consecinta nu poti obtine o receptie a ceva ce nu este terminat. Erau documente provizorii pentru functionare."

Citește și
Victor Ponta la Barou
Reactiile liderilor politici dupa incendiul din Bamboo. Ponta afirma ca Iohannis este "piroman" si ca "Romania va arde"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Avocatii afirma si ca ar fi avut contract cu o firma privata care detine masini de stingere a incendiilor. Contract care nu i-a ajutat insa prea mult. Au recunoscut amenzile primite.

Catalin Dancu, avocat: "15.000 o data si 5.000 alta data."

Potrivit Legii 307 din 2016, articolul 30, punerea in functiune a unei constructii se face numai dupa obtinerea avizului sau a autorizatiei de securitate la incendiu - dupa caz.

In schimb, Legea 33 din 2016 i-a pasuit pe proprietari de aceste obligatii pana in 31 decembrie 2016. Legea a aparut dupa incendiul din Colectiv si a fost menita sa-i oblige sa-si modernizeze localurile in asa fel incat asemenea tragedii sa nu se repete. Cand acest termen a expirat, proprietarii au mai cerut o pasuire motivand ca investitiile sunt mari si lucrarile - de amploare. Termenul a fost prelungit atunci pana in 30 iunie anul acesta.

Aceeasi lege le permite celor de la ISU sa suspende ori sa opreasca activitatea daca sunt incalcate cerintele de securitate la incendiu ori in cazul in care sunt periclitate vietile ocupantilor sau ale fortelor de interventie.

Cu alte cuvinte, ramanea la latitudinea pompierilor daca Bamboo prezenta un risc pentru clienti sau nu. Ancheta procurorilor va dovedi cine a gresit.

Catalin Dancu sustine ca incendiul care a mistuit clubul Bamboo ar fi fost provocat

El afirma ca angajati ai clubului ar fi semnalat prezenta unor persoane necunoscute in zona fostei sali de fitness a localului, folosita in prezent ca depozit.

"A avut loc o audiere despre cum au decurs evenimentele in acea seara, s-au lamurit si procurorii despre masurile de protectie si siguranta din club. Datele confirma ca incendiul a fost pus din zona fostei sali de fitness de catre persoane necunoscute aflate in acea zona. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau in aceasta zona. Nu este adevarata nicio sustinere privitoare la faptul ca incendiul ar proveni ca urmare a fumatului in incinta clubului.

Toti angajatii au intervenit si persoanele clienti care fumau fie imediat au fost obligati sa stinga tigarile fie au fost evacuati, pentru ca clubul Bamboo detine un loc privat in care se poate fuma conform standardelor, deci nu era nevoie sa se fumeze in club", a afirmat Dancu dupa audierile de la Politia Capitalei, potrivit News.ro.

El a subliniat ca focul a fost pus.

Intrebat daca exista inregistrari ale camerelor de supraveghere care sa confirme aceste acuzatii, avocatul a raspuns:

"Asta se cere acum de catre procurori. Am dat niste date si informatii fata de persoane pe care noi le consideram ca si echipa de lucru straine clubului. Era un alt eveniment in ballroom-ul alaturat clubului, fosta sala de fitness. Toate datele duc in acea directie pentru izbucnirea incendiului".

Catalin Dancu a tinut sa precizeze ca angajatii erau instruiti pentru actiunea in caz de incendiu.

"Tot ce a insemnat ajutorul acordat de catre angajati care au fost instruiti in stingerea incendiilor, toate au fost facute intr-o cooperare deplina. De altfel, au fost peste 700 de persoane in club care in mai putin de 6 minute au fost evacuate in conditii de securitate, pentru ca toti au ascultat de instructiunile personalului", a spus el.

Chestionat in legatura cu argumentele pentru care sustine ca focul a fost pus, Dancu a afirmat:

"Sunt martori, angajati ai clubului care au sesizat administratorii ca sunt persoane straine in acea zona unde in mod normal nu aveau ce cauta, pentru ca este o zona de depozit, este o zona parasita, a fost sala de fitness, acum era nefunctionala, era o sala de depozit si in mod normal acestia nu aveau ce cauta in aceasta zona. Vizavi era un ballroom, o petrecere privata si ospatarii cred ca acele persoane provin din sala in care se desfasura celalalt eveniment".

Procurorii au fost, duminica, la clubul Bamboo, dar nu pot intra pentru ca incendiul nu a fost inca declarat lichidat. Anchetatorii au declarat ca, din datele de pana acum, nu exista indicii ca incendiul sa fi fost declansat de o mana criminala.

Ei au spus ca fac audieri incepand de sambata, ca au luat documente de la ISU, Primaria si Politia Locala Sector 2, precum si de la spitalele in care au ajuns cei din local in urma incendiului si ca il vor cita si pe patronul clubului.

Anchetatorii au spus ca au venit duminica la locul incendiului pentru a evalua situatia si a gasi cea mai buna solutie tehnica pentru cercetarea zonei.

Deocamdata, ei nu au putut intra in clubul propriu-zis, pentru ca pompierii nu au declarat incendiul lichidat, iar structura nu permite sa se intre in conditii de siguranta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Dupa incendiul din Bamboo, inspectorii ISU au facut razii prin cluburi. Amenzi mari de 200.000 de lei, intr-o singura noapte
Dupa incendiul din Bamboo, inspectorii ISU au facut razii prin cluburi. Amenzi mari de 200.000 de lei, intr-o singura noapte

Pompierii de la ISU impreuna cu echipajele MAI au facut razii in cluburile din toata tara, sambata noaptea, dupa incendiul devastator din Bamboo, care a fost aproape sa se transforme intr-o tragedie.

Reactiile liderilor politici dupa incendiul din Bamboo. Ponta afirma ca Iohannis este
Reactiile liderilor politici dupa incendiul din Bamboo. Ponta afirma ca Iohannis este "piroman" si ca "Romania va arde"

Incendiul din clubul Bamboo, care a fost foarte aproape sa se transforme intr-o tragedie, asa cum s-a intamplat pe 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv, a provocat reactiile unor lideri politici.

Patronii si avocatii Bamboo sustin ca focul a fost pus, dar anchetatorii ii contrazic. Cazul bizar al unui israelian din club
Patronii si avocatii Bamboo sustin ca focul a fost pus, dar anchetatorii ii contrazic. Cazul bizar al unui israelian din club

Incendiul care a distrus complet clubul Bamboo din Capitala ar fi pornit de la cativa clienti care, sustin avocatii patronilor, ar fi fumat in noaptea incendiului intr-o zona restrictionata publicului.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.