Cirro Castellano spune ca Bamboo avea documente provizorii de functionare. Avocat: "Viceprimarul Sect. 2 nu a spus adevarul"

Ultimul update: Miercuri 25 Ianuarie 2017 07:00
Data publicarii: Duminica 22 Ianuarie 2017 14:22
Categorie: Actualitate

Cirro Castellano si avocatii clubului Bamboo sustin ca aveau documente provizorii care le dadeau dreptul sa functioneze in legalitate.

Admit insa ca nu cerusera inca autorizatia pentru alimentatie publica si nici autorizatia de securitate la incendiu pentru ca, spun ei, clubul era inca in extindere. Duminica au recunoscut insa ca de-a lungul timpului Bamboo a fost verificat si amendat, aspect pe care nu il recunoscusera sambata, dupa incendiu.

Cirro Castellano, actionar clubul Bamboo: "Daca nu aveam autorizatiile sa intrebati autoritatile de ce eram deschisi..."

Avocatul actionarilor de la Bamboo a tinut sa-l apostrofeze pe viceprimarul de la sectorul 2.

Catalin Dancu, avocat: "Nu este adevarata declaratia viceprimarului sectorului 2, sa-i fie rusine pentru declaratiile pe care le face in spatiul public fara sa se informeze corect. Nu exista o receptie ori proces verbal al cladirii pentru ca extinderea lucrarii si constructiei clubului nu era finalizata si pe cale de consecinta nu poti obtine o receptie a ceva ce nu este terminat. Erau documente provizorii pentru functionare."

Avocatii afirma si ca ar fi avut contract cu o firma privata care detine masini de stingere a incendiilor. Contract care nu i-a ajutat insa prea mult. Au recunoscut amenzile primite.

Catalin Dancu, avocat: "15.000 o data si 5.000 alta data."

Potrivit Legii 307 din 2016, articolul 30, punerea in functiune a unei constructii se face numai dupa obtinerea avizului sau a autorizatiei de securitate la incendiu - dupa caz.

In schimb, Legea 33 din 2016 i-a pasuit pe proprietari de aceste obligatii pana in 31 decembrie 2016. Legea a aparut dupa incendiul din Colectiv si a fost menita sa-i oblige sa-si modernizeze localurile in asa fel incat asemenea tragedii sa nu se repete. Cand acest termen a expirat, proprietarii au mai cerut o pasuire motivand ca investitiile sunt mari si lucrarile - de amploare. Termenul a fost prelungit atunci pana in 30 iunie anul acesta.

Aceeasi lege le permite celor de la ISU sa suspende ori sa opreasca activitatea daca sunt incalcate cerintele de securitate la incendiu ori in cazul in care sunt periclitate vietile ocupantilor sau ale fortelor de interventie.

Cu alte cuvinte, ramanea la latitudinea pompierilor daca Bamboo prezenta un risc pentru clienti sau nu. Ancheta procurorilor va dovedi cine a gresit.

Catalin Dancu sustine ca incendiul care a mistuit clubul Bamboo ar fi fost provocat

El afirma ca angajati ai clubului ar fi semnalat prezenta unor persoane necunoscute in zona fostei sali de fitness a localului, folosita in prezent ca depozit.

"A avut loc o audiere despre cum au decurs evenimentele in acea seara, s-au lamurit si procurorii despre masurile de protectie si siguranta din club. Datele confirma ca incendiul a fost pus din zona fostei sali de fitness de catre persoane necunoscute aflate in acea zona. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau in aceasta zona. Nu este adevarata nicio sustinere privitoare la faptul ca incendiul ar proveni ca urmare a fumatului in incinta clubului.

Toti angajatii au intervenit si persoanele clienti care fumau fie imediat au fost obligati sa stinga tigarile fie au fost evacuati, pentru ca clubul Bamboo detine un loc privat in care se poate fuma conform standardelor, deci nu era nevoie sa se fumeze in club", a afirmat Dancu dupa audierile de la Politia Capitalei, potrivit News.ro.

El a subliniat ca focul a fost pus.

Intrebat daca exista inregistrari ale camerelor de supraveghere care sa confirme aceste acuzatii, avocatul a raspuns:

"Asta se cere acum de catre procurori. Am dat niste date si informatii fata de persoane pe care noi le consideram ca si echipa de lucru straine clubului. Era un alt eveniment in ballroom-ul alaturat clubului, fosta sala de fitness. Toate datele duc in acea directie pentru izbucnirea incendiului".

Catalin Dancu a tinut sa precizeze ca angajatii erau instruiti pentru actiunea in caz de incendiu.

"Tot ce a insemnat ajutorul acordat de catre angajati care au fost instruiti in stingerea incendiilor, toate au fost facute intr-o cooperare deplina. De altfel, au fost peste 700 de persoane in club care in mai putin de 6 minute au fost evacuate in conditii de securitate, pentru ca toti au ascultat de instructiunile personalului", a spus el.

Chestionat in legatura cu argumentele pentru care sustine ca focul a fost pus, Dancu a afirmat:

"Sunt martori, angajati ai clubului care au sesizat administratorii ca sunt persoane straine in acea zona unde in mod normal nu aveau ce cauta, pentru ca este o zona de depozit, este o zona parasita, a fost sala de fitness, acum era nefunctionala, era o sala de depozit si in mod normal acestia nu aveau ce cauta in aceasta zona. Vizavi era un ballroom, o petrecere privata si ospatarii cred ca acele persoane provin din sala in care se desfasura celalalt eveniment".

Procurorii au fost, duminica, la clubul Bamboo, dar nu pot intra pentru ca incendiul nu a fost inca declarat lichidat. Anchetatorii au declarat ca, din datele de pana acum, nu exista indicii ca incendiul sa fi fost declansat de o mana criminala.

Ei au spus ca fac audieri incepand de sambata, ca au luat documente de la ISU, Primaria si Politia Locala Sector 2, precum si de la spitalele in care au ajuns cei din local in urma incendiului si ca il vor cita si pe patronul clubului.

Anchetatorii au spus ca au venit duminica la locul incendiului pentru a evalua situatia si a gasi cea mai buna solutie tehnica pentru cercetarea zonei.

Deocamdata, ei nu au putut intra in clubul propriu-zis, pentru ca pompierii nu au declarat incendiul lichidat, iar structura nu permite sa se intre in conditii de siguranta.

Dupa incendiul din Bamboo, inspectorii ISU au facut razii prin cluburi. Amenzi mari de 200.000 de lei, intr-o singura noapte
Dupa incendiul din Bamboo, inspectorii ISU au facut razii prin cluburi. Amenzi mari de 200.000 de lei, intr-o singura noapte
VIDEO PROTVPLUS.RO
masina de politie in italia
Badante prinsă în România la un an după ce a fugit cu maşina bătrânilor pe care-i îngrijea
Tinerii din România stau îngrămădiţi în case mici. "Suntem 3 într-o cameră, e greu"
Fiara care a ajuns în România și s-a înmulțit necontrolat. A făcut masacru în Deltă
Experiment terifiant. Cât de uşor se transformă bradul de Crăciun în torţă
Consilieră înjurată de viceprimarul Capitalei, în şedinţă. "O daţi în smardoială"
"Meşterul Manole" din Focşani a îngropat maşina în drumul pe care îl repara
incendii
Incendii aproape identice în București și Botoșani. Zeci de copii, intoxicaţi
Polițiști loviți cu coasa de 2 bărbați. Care a fost motivul conflictului sângeros
Accident în lanț la ieșirea din Cluj-Napoca. Eroarea comisă de un șofer
Incendiu puternic lângă groapa de gunoi a Clujului. 5 case au fost mistuite de flăcări
Bărbat de 30 de ani, urmărit cu focuri de armă. Motivul pentru care a refuzat să oprească
Imagini alarmante pe străzile din Oradea. Cum au fost observați mai mulți tineri