Case, maşini, terenuri şi conturi bancare în valoare de 8 milioane lei, indisponibilizate în două dosare de evaziune
Mai multe case, maşini, terenuri şi conturi bancare, estimate la un total opt milioane lei, au fost puse sub sechestru în două dosare penale de evaziune fiscală, unul referitor la agregate minerale şi altul la deşeuri reciclabile.
Indisponibilizările de bunuri menţionate s-au desfăşurat în cadrul acţiunii JUPITER, coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, au informat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.
Potrivit sursei citate, din cercetările în cauza privind extragerea agregatelor minerale, prejudiciul la bugetul de stat a fost estimat la cinci milioane lei, iar în cauza legată de deşeurile reciclabile prejudiciul a fost estimat la trei milioane lei.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Referitor la primul dosar, firma care deţinea balastiera, în perioada 2019 - 2023, "ar fi efectuat activităţi miniere de extragere a agregatelor minerale, în oraşul Piatra-Olt, cu utilaje specifice, fără a deţine permis sau licenţă, pe care le-ar fi livrat către diverse societăţi comerciale fără a plăti redevenţa datorată bugetului de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei", au informat reprezentanţii IPJ Olt.
În cauza privind deşeurile reciclabile, "în perioada 2017-2021, administratorul unei societăţi care activează în domeniul colectării şi valorificării deşeurilor reciclabile provenite din ambalaje ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii operaţiuni fictive, având drept scop fraudarea bugetului consolidat al statului şi bugetului Administraţiei Fondului de Mediu, prin încasarea unor sume de bani proveniţi din ecobonificaţii", menţionează sursa citată. Veniturile obţinute în urma operaţiunilor fictive cu deşeuri reciclabile ar fi produs statului un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de lei.
Potrivit IPJ Olt, pentru recuperarea prejudiciului din cele două cauze, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile (case şi terenuri), autoturisme, dar şi asupra unor conturi bancare, în valoare totală de 8.000.000 de lei.