Casa unui interlop care fuge de justiție de un deceniu a devenit loc de vândut și consumat droguri. Vecinii se tem
Deși este abandonată, casa unui interlop din Capitală care fuge de justiție de mai bine de un deceniu, s-a transformat într-o reședință a oamenilor străzii.
Zeci de tineri sunt văzuți în fiecare zi cum intră și ies din curtea imobilului. Vecinii se tem că acolo sunt comercializate și chiar consumate droguri, și spun că lângă blocurile din jur găsesc tot mai des siringi folosite, unele cu urme de sânge.
Într-o singură oră, cel puțin șapte persoane au intrat și au ieșit la interval de câteva minute din locuința abandonată aflată în Sectorul 2 al Capitalei. Unii vin cu taxiul, apoi sună la interfon și așteaptă la poartă câteva minute până sunt lăsăți să intre în curte. Din blocurile de vizavi, vecinii asistă la aceste mișcări suspecte și cred că acolo se vând droguri.
Vecinii se tem pentru viața lor
Vecină: „Heroină ar putea fi. Sunt niște seringi jos. Este un trafic intens, de dimineață până seara. Au telefoane și sună, și doar așa se deschide”.
Vecin: „Vin zeci de persoane diferite, ciudate, oameni ai străzii care cumpără, cred că legale sau droguri, ceva de aici. Cotrobăie în gunoaie, abuzează persoane de sex feminin, copii, cerându-le de mâncare, bani”.
Potrivit unor surse din Poliție, imobilul a fost ridicat de Romeo Ursu, poreclit și Boenică. În acte, însă proprietara ar fi fiica acestuia, Romina Ursu. Construcția a fost abandonată în 2018.
Boenică fuge de Justiție de aproape 14 ani, după ce, în 2008, a fost dat în urmărire internațională pentru înșelăciuni cu terenuri. Tot el ar fi fost și liderul unei grupări care se ocupa cu falsificarea cardurilor bancare. Romeo Ursu nu a fost găsit niciodată de polițiști, însă i-a sfidat pe internet unde a pus fotografii și filmulețe din străinătate în timp ce era la piscină. Anul acesta, proprietarul a cerut de la Primărie un certificat de intrare în legalitate, care îl obligă să demoleze o parte din clădire.
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: „Nu are autorizație de construire, în baza unui proces verbal de sancționare din 2002 al Poliției Locale. Înțelegerea mea este că acolo există suspiciuni de trafic cu stupefiante. Pentru acest lucru, ar trebui DIICOTUL să se pronunțe, iar pentru accesul pe o proprietate privată, poliția sau proprietarul”.
Deși vecinii susțin că au făcut mai multe sesizări la secție, cei de la Poliția Capitalei au transmis oficial că, deocamdată, nu există nici o plângere, așa că nu pot interveni acolo fără mandat de percheziție.