"Casa groazei" din Bacău în care săptămânal intră câte o maşină. "Dorm 2-3 ore pe noapte"

Ultima actualizare: 05-06-2020 20:55

O familie din Bacău trăiește un vis urât, de mai bine de un an. Oamenii au locuința amplasată într-o curbă periculoasă și se trezec frecvent în gard, cu câte o mașină ieșită în decor.

Numai în ultimele două săptămâni au fost cinci accidente, însă în trecut, acolo au murit și oameni. Localnicii spun că seria de nenorociri a început după ce a fost refăcut drumul care acum ar fi prea neted. Din acest motiv ar fi și mai alunecos atunci când plouă.

Gospodăria se află pe marginea drumului național Bacău - Onești, în comuna Helegiu. Șoferii ies în decor după ce trec de o curbă la stanga, în ușoară urcare.

Cel mai recent accident, acum trei zile

 

Cel mai recent accident a avut loc acum trei zile. O mașină cu volanul pe dreapta s-a izbit violent de poarta imobilului. Autoturismul s-a făcut praf, dar nimeni nu a fost rănit.

Seria întâmplărilor de acest fel este însă lungă. Pe 20 mai, de pildă, o mașină a deparat și a ajuns cu spatele pe contrasens, până aproape de intrarea în curtea casei.

În fiecare din următoarele trei zile, propietarul imobilului a mai numărat câte o mașină ieșită în decor.

Nicoleta Ioniță, proprietar imobil: "Am ajuns să dorm câte 2-3 ore pe noapte. La fiecare scârțăit tresar și trebuie să ies, să văd ce au mai izbit, ce au mai trântit și ce s-a mai întâmplat."

Ileana Rusu, mama proprietarei: "Uite, nu se știe, tai pe aici, faci treaba prin curte și intră peste tine."

Localnicii dau vina pe șoseaua prea netedă

 

Localnicii spun că, în zonă, accidentele au început să se înmulțească de acum un an, când pe drum a fost schimbat covorul asfaltic.

În curba respectivă, sunt și alte trei gospodării. Oamenii susțin că, mai ales când plouă, văd și câte cinci derapaje pe zi. Și că nu trece o lună, fară să nu fie nevoiți să își repare porțile sau gardurile.

Nicoleta Ioniță, proprietar imobil:  "În momentul în care au intrat în curbă, e un fenomen ciudat și imediat intră în acvaplanare. Lăsăm la o parte partea materială, că eu m- am obișnuit să îmi repar gardul, dar dacă prinde un om pe marginea drumului, nu mai rămâne nimic din el."

Aneta Oancea, localnică: "Cum se udă șoseaua, cum pierd direcția și se duc în gardul omului. Șoseaua e sticloasă, e lucioasă, de când a făcut asfaltul nou. Când era asfaltul prost nu se întâmplă."

Accident mortal, acum patru ani

 

Acum patru ani, în aceeași curbă s-a petrecut un accident mortal.

O auto-cisternă încarcată cu smoală a zdrobit un autoturism și a izbit apoi o auto-utilitară. Șoferul automobilului, un bărbat de 38 de ani, nu a mai avut nicio șansă. Soţia lui, însărcinată, a ajuns la spital. Alte doua persoane au fost rănite în accident.

Disperați, localnicii au cerut ajutor primarului.

Nicu Ciprian Enea, primarul comunei Helegiu:  ''Cred că e o problemă la stratul de uzură. E adevărat, se circulă și cu viteză. Nu putem colabora foarte bine cu cei de la Drumuri Naționale. Am făcut mai mule adrese la care nu am primit niciun răspuns."

Curba respectivă este marcată ca fiind periculoasă, la fiecare intrare. Reprezentanții de la Drumuri Naționale Bacău n-au putut fi contactați astăzi, pentru a comenta situația din zonă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO