Medici veterinari: Cele 922 de kilograme de carne descoperite in lacul Tarnita ar fi de cal
Medicii veterinari sunt convinsi ca toata carnea gasita pe malul lacului Tarnita, din Cluj, este de cal. Autoritatile nu stiu inca de unde provine aproape o tona de carne.
Cel mai probabil, o firma a incercat sa scape de ea si a aruncat-o, de teama controalelor.
Medicii veterinari spun ca pachetele gasite pe malul lacului Tarnita contineau carne transata, fara pic de grasime sau oase.
Autoritatile spun bucatile de carne nu provin de la vreun abator din Cluj, mai ales ca nu exista niciunul care sa proceseze oficial carne de cal. Vor face, totusi, controale la toate unitatile din judet.
Saptamana trecuta autoritatile au descoperit ca un depozit din Blaj, judetul Alba, punea etichete de vita pe carnea de cal. Aceasta carne a ajuns in mai multe restaurante din Bucuresti si din tara.
40 de saci cu 922 de kg de carne au fost ridicate din zona lacului Tarnita, desi medicii veterinari cred ca, dupa culoare si consistenta, este carne de cal, se asteapta si rezultatele analizelor de laborator, care vor fi gata in 48 de ore.
Daca se dovedeste ca aceasta carne era si buna de mancat atunci putem vorbi de o paguba uriasa de mancare. Specialistii au mai stabilit ca apa din lacul Tarnita nu a fost contaminata.
Autoritatile judetului Cluj spun ca isi vor coordona eforturile cu cele din judetul Alba, unde a fost descoperit un depozit care comercializa produse din carne de cal, reetichetata drept carne de vita. Nu este exclus ca bucatile din lacul Tarnita sa provina chiar de acolo.