Decebal Traian Remes, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare, s-a predat Politiei

Ultima actualizare: 28-02-2013 07:01

Fostii ministrii ai Agriculturii si Finantelor, Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes, se intalnesc dupa gratii. Inalta Curte de Casatie si Justitie, i-a condamnat astazi definitiv, pentru coruptie, in celebrul dosar "Caltabosul".

Remes nu a mai asteptat sa fie ridicat de politisti si a mers de buna voie la arest. Iar Muresan a primit vestea condamnarii in inchisoare, unde ispaseste o alta pedeapsa.

Cinci ani, cinci luni si cinci zile. Atat au trecut de la izbucnirea celebrului scandal de coruptie ce i-a avut drept protagonisti pe cei doi fosti ministri, unul in functie la vremea respectiva.

Instanta Suprema i-a gasit vinovati de coruptie pe cei doi si i-a condamnat definitiv la cate trei ani de inchisoare cu executare.

Remes nu a mai asteptat mandatul si s-a predat de buna voie. Muresan este deja inchis la Gherla, unde ispaseste 7 ani pentru deturnarea unor fonduri.

In afacerea "Caltabosul", un om de afaceri din Satu Mare a vrut sa castige doua licitatii pentru lucrari de imbunatatiri funciare in Valcea. Si i-a dat minstrului Decebal Traian Remes, prin intermediul lui Ioan Muresan, produse alimentare in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 euro, oferind totodata si un autoturism AUDI Q7, dupa cum au aratat procurorii anticoruptie.

Ciorba Gheorghe a remis ministrului Decebal Traian Remes, prin intermediul lui Muresan Ioan, produse alimentare in valoare de 1.500 RON si suma de 15.000 euro, oferind totodata si un autoturism AUDI Q7 aceluiasi inalt functionar guvernamental, in scopul cumpararii influentei acestuia. (Sursa: DNA)

Scandalul iscat si de ceea ce ministri sustineau ca a fost un flagrant esuat a scos la lumina detalii despre discutiile purtate de Muresan cu Ciorba, pe de o parte, si de acelasi fost ministru cu prietenul sau Decebal Traian Remes.

Acuzarea a reusit repede sa il convinga pe omul de afaceri sa dea cartile pe fata, asa ca Gheorghe Ciorba a povestit cu lux de amanunte ce daruri gustoase i-a mai facut lui Remes: "Am cumparat aproximativ 30-40 kg de carne de vita si porc, carnati, sarmale, caltabosi şi 50 litri de tuica, pe care le-am dus la domiciliul lui Remes din Baia Mare, unde m-am deplasat impreuna cu Muresan Ioan".

Cei doi ministri au fost urmariti pas cu pas de anchetatori. Chiar si atunci cand Muresan si Remes s-au intalnit la o terasa din Dorobanti, unde s-ar fi platit 15.000 de euro, pretul influentei.

Remes si Muresan nu au recunoscut niciodata acuzatiile, ba chiar au contestat fara succes modul in care s-au facut inregistrarile. Iar Muresan a incercat sa il convinga pe omul de afaceri sa nu vorbeasca nimic in fata anchetatorilor.

Si omul de afaceri Gheorghe Ciorba a fost condamnat, la un an si jumatate de inchisoare. Dar pentru ca a colaborat cu anchetatorii pedeapsa i-a fost suspendata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!