Seism 2018: Cele 6 probleme descoperite de salvatori. De ce au intervenit cu întârziere
Primele concluzii ale autorităților după exercițiul internațional în caz de cutremur au indicat cel puțin șase mari probleme care trebuie rezolvate de urgență.
De exemplu, echipele de salvatori venite din alte județe au ajuns cu întârziere la spitalele mobile sau la clădirile afectate pentru că nu știau drumurile din capitală.
La o clădire declarată de pompieri periculoasă, de lângă Cinematograful Patria, care ar putea să se dărâme uşor la un cutremur, o ambulanță SMURD chemată în ajutor de la Timișoara, de exemplu, ar trebui să ajungă pe ruta cea mai scurtă. Aşa că o primă măsură presupune instalarea pe fiecare echipaj a unui aparat GPS cu toate punctele de interes memorate.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
S-au stabilit şi rute alternative pentru deplasarea către Capitală, pentru că DSU a identificat poduri care se pot prăbuşi la cutremur. Datele au fost transmise şi către CNAIR.
O altă măsură propune accesul urgent la medicamentele ori hrana din rezerva statului şi o procedură mai scurtă pentru cererea ajutorului străin.
Legat de intervenţiile medicale, răniţii vor fi clasificaţi cu coduri unice de identificare pentru a fi evitate confuziile.
Şi nu în ultimul rând, DSU a constatat că România nu mai are trenuri de intervenţie şi stingere şi va propune cumpărarea unor astfel de garnituri.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!