Cărbunaru: Sunt în derulare procedurile de ridicare a două tabere pentru refugiaţi, una la Sighet şi una la Siret
Autorităţile române derulează în prezent procedurile de ridicare a două tabere pentru refugiaţi, una la Sighet, în judeţul Maramureş şi una la Siret, în judeţul Suceava, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina, ziua a treia | LIVE UPDATE
"În privinţa instalării taberelor mobile pentru refugiaţi. La această oră sunt în derulare procedurile de ridicare a două tabere pentru refugiaţi, una la Sighet şi una la Siret. Aceste măsuri sunt preventive, deoarece, la acest moment, procentul de ocupare a centrelor de cazare puse la dispoziţie de către Inspectoratul General pentru Imigraţie se află la 56,4%. Sunt 448 de persoane care ocupă astfel de centre de cazare, urmând ca, pe măsură ce se depăşeşte procentul de 65% în centrele regionale pe care inspectoratul le deţine, să fie instalate tabere pentru refugiaţi. În care, nu mai mult de 72 de ore, oamenii care au nevoie de această asistenţă să poată fi primiţi înainte de a fi dirijaţi către alte spaţii", a declarat Dan Cărbunaru sâmbătă, la Palatul Victoria, după şedinţa task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
El a precizat că, de la începere conflictului din Ucraina şi până la miezul nopţii de vineri, 54 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România pentru a beneficia de protecţia internaţională oferită de acest statut pe teritoriul ţării noastre.
"Ei vor beneficia de toate drepturile prevăzute de legislaţia noastră, pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil urmând, la cerere, să beneficieze de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dar şi de alte măsuri de asistenţă - materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală", a explicat Cărbunaru.
Complementar, a adăugat el, solicitanţii de azil pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care-şi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei şi cu care Guvernul României, în mod special MAI, se află în contact.
Sursa: Agerpres
Etichete: refugiati, romania, războiul din Ucraina,
Dată publicare:
26-02-2022 15:14