Caravana Reciclării Creative. Elevii și profesorii sunt provocați să creeze împreună activități pentru reducerea poluării
A început „Caravana Reciclării Creative”, care îi provoacă pe elevi și profesori să creeze împreună activități prietenoase cu mediul în școala unde învață.
La Cluj Napoca, și-au dat întâlnire peste 100 de dascăli, care au dezbătut modalități prin care să dea o nouă viață obiectelor adunate în cadrul proiectului.
165 de profesori din Cluj-Napoca au discutat diverse idei creative de refolosire a deșeurilor, multe dintre ele venite chiar de la cei mici.
Femeie: „Sunt foarte încântați, abia așteaptă. Ce o să facem, cum o să facem, cum o să colorăm zonele mai gri ale școlii.”
Femeie: „Deja am derulat câteva activități pentru colectarea unor deșeuri pe care le vom folosi și le vom reutiliza. Este un proiect foarte necesar”.
Proiectul „Caravana Reciclării Creative”, aflat la a doua ediție, se desfășoară anul acesta în opt județe din vestul țării, printre care Arad, Bihor, Maramureș și Timiș. Sunt înscriși peste 1.000 de profesori din 203 școli.
Andreea Cimpoiescu, manager proiect: „Au participat și părinții și bunicii, a fost practic o muncă de echipă în comunitatea respectivă și astfel s-au strâns foarte mult legăturile între părinte, copil, profesor."
Fiecare unitate de învățământ are de amenajat 5 zone diferite de activitate. De exemplu, cea colectare și selectare a deșeurilor, cea de lectură sau cea a reciclării propriu-zise.
Andreea Idriceanu, consilier de proiect: „Trebuie să aducă în școală mai multă frumusețe, mai multă bucurie, lucru în colectivitate, spirit de echipă.”
Amalia Gurzău, ISJ Cluj: „Dincolo de competențele declarative și verbale, cele procedurale își găsesc locul cel mai bine în spațiul activităților educative extracuriculare și dedicate Programului Național „Săptămâna Verde”.
Școlile au la dispoziție trei luni să pună la punct cele cini zone de reciclare. Cele mai bune echipe din fiecare județ vor fi apoi premiate.