Acuzații grave la adresa Sandei Ladoși. Cântăreața se apără spunând că era ”casnică”
Cântăreaţa Sanda Ladoşi şi soţul ei, Ştefan Tache, au fost ridicaţi marți dimineața de procurorii DIICOT, într-un dosar privind o fraudă de aproximativ un milion de euro.
Prejudiciul ar fi fost creat Fondului Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
Artista a declarat că, în acest dosar, ea are calitate de suspect, deoarece era administrator și asociat la una din firmele vizate de investigația procurorilor.
De asemenea, Sanda Ladoși susține că nu se simte vinovată cu nimic, deoarece în perioada comiterii faptelor ea era ... casnică.
Sanda Ladoși: ”Eu în 2006 am rămas însărcinată, în 2007 am născut, iar evenimentele s-au petrecut în 2008 când eram cu copiii acasă, casnică”.
Reporter: Procurorii spun că evenimentele s-au petrecut în 2008-2014.
Sanda Ladoși: ”Păi și n-are importanță. Eu 10 ani am fost la domiciliu cu copiii și nu există niciun fel de document scris că eu aș fi făcut ceva”.
În acest dosar, procurorii DIICOT au făcut marți dimineaţă 10 percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional organizat suspectat de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată, în care sunt vizate 17 persoane.
Sanda Ladoşi şi soţul ei au fost ridicaţi de procurori marţi dimineaţă de la locuinţa lor şi duşi la audieri la sediul central al DIICOT.
”Atâta timp cât nu sunt un om acuzat de ceva, doar că sunt suspect ... asta nu înseamnă nimic” - a mai spus Sanda Ladoși ulterior.
DIICOT a anunţat, marţi, că procurorii de la Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au făcut zece de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.
Conform DIICOT, în perioada 2008 - 2014, doi suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.
De asemenea, în perioada 2008-2014, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi 6 acte adiţionale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4. 344.939,50 de lei.
În acest dosar se fac cercetări vizând 17 persoane, iar la sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi duse la audieri 45 de persoane.
În anul 2013, soţul Sandei Ladoşi a fost arestat, fiind acuzat că a fost creierul unei reţele de evazionişti. Paguba ar fi fost atunci de patru milione de euro. Procurorii au descoperit atunci 18 firme de 3 categorii cele mai multe administrate de Ştefan Tache.
Atunci, Ştefan Tache a stat aproape trei luni în închisoare. Detalii AICI