Când se va da drumul la căldură în București. Nicușor Dan: „O să fie mai bine decât iarna trecută”
În Capitală se fac pregătiri pentru sezonul rece. Se fac probe de căldură, așa că în unele apartamente s-au încălzit caloriferele.
În tot oraşul sunt șantiere la tot pasul şi se schimbă conductele, majoritatea vechi de zeci de ani. În această iarnă, în Bucureşti, prețul gigacaloriei va rămâne neschimbat.
Pe unul din cele cele șapte șantiere deschise în ultimele luni pentru schimbarea conductelor vechi se văd țevile vechi și ruginite. Dacă până la finalul acestui an nu va fi gata cel puțin un tronson, Primăria riscă să piardă finanțarea europeană. Lucrările pentru cei 210 kilometri costa 260 de milioane de euro. 200 de milioane sunt fonduri nerambursabile.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Se munceşte şi pe trei șantiere finanțate de primărie, iar deocamdată în jur de 600 dintre blocurile conectate la sistemul de încălzire nu au apă caldă, potrivit aplicației Termo Alert.
În 2020, peste 65% dintre conductele din rețeaua primară aveau peste 25 de ani și doar 13% - 10 ani.
În Capitală au început probele de căldură. Acestea au loc pe timpul nopţii şi sunt făcute progresiv, având în vedere vechimea conductelor, dar şi a numărului mare de şantiere deschise. Caloriferele se vor încălzi însă în momentul în care timp de trei nopţi consecutiv temperatura medie va scădea sub 10 grade.
Nicușor Dan, primarul Capitalei: „În momentul acesta prețul real al gigacaloriei este în jur de 1.000 de lei, din care bucureștenii vor plăti ca și iarna trecută 346 de lei. O să fie mai bine decât iarna trecută, rezultatul probelor sunt încurajatoare, adică ne așteptăm să fie mult mai puține avarii decât iarna trecută.”
Aproape 1,2 milioane de bucureșteni depind de Termoenergetica. Conform Institutului Naţional de Statistică, în România 64 de localităţi sunt conectate la sisteme de încălzire, dintre care 55 în mediul urban.