"Sunt cu demisia pe masa". Conditia pusa de Victor Ponta lui Klaus Iohannis pentru a demisiona din functia de premier
Premierul Victor Ponta a declarat ca ar fi dispus sa-si dea demisia din functie doar daca presedintele Klaus Iohannis ii va garanta, printr-un ''acord politic'' scris, ca noul sef al executivului va fi tot din partea actualei coalitii de guvernare.
"Sigur ca da. Daca sunt convins si exista o intelegere politica ca aceasta coalitie de guvernare isi duce mandatul la bun sfarsit (...)Numai cu presedintele tarii se poate o astfel de intelegere, dar e valabil, din decembrie. Am spus lucrul acesta", a declarat Victor Ponta.
Intrebat daca presedintele Iohannis ar accepta o astfel de varianta, Ponta a spus: "Domnul Klaus Iohannis vrea Guvernul sau, de la PNL, de la PDL de fapt, ca domnul Predoiu e de la PDL".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Premierul a mentionat ca este cu "demisia pe masa", cu o singura conditie insa. "Sa fim corecti toti. Aia, ca, domne', nu poate sa ma dea jos pe mine PNL si sa plec eu singur, iertati-ma, chiar e de ras...Daca nu puteti, haideti la alegeri. Repet, aceasta coalitie are majoritatea pe care am tot verificat-o la motiuni si la toate si are si performante guvernamentale pe care, culmea, chiar domnul Iohannis le invoca si-i multumesc pentru asta, ati vazut in interviurile din strainatate", a mai spus Ponta.
Cand ar putea fi audiat Victor Ponta la DNA
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca o audiere a sa la DNA este posibila dupa ce va fi finalizata expertiza financiar- contabila despre care procurorul de caz i-a spus ca va fi gata pe 11 august.
"O audiere... dupa ce se termina expertiza. Intre timp pozitiile mele fata de opiniile procurorului au fost depuse in scris. Despre ce sa vorbim daca nu avem expertiza financiar-contabila? Am cerut un singur lucru, sa avem expertiza. Procurorul mi-a spus ca pe 11 august este gata, ne uitam pe concluzii", a spus Ponta.
Premierul a precizat ca aceasta expertiza a fost solicitata de avocati si aprobata de procuror, caruia ii multumeste pentru acest lucru.
"Expertiza financiar-contabila eu cred ca va stabili ca am platit pana la ultimul leu toate taxele. Procurorul spune: "Sova n-a platit niste taxe - vreo 30.000 de lei si tu ai ajutat sa nu le plateasca!" Dar eu le-am platit. asta este scopul expertizei", a relatat Ponta.
Intrebat de ce nu a contestat in instanta sechestrul pus de procurori pe bunuri ale sale, premierul a raspuns: "Nu imi doresc acest lucru. Am aflat din presa la ora 10 ca urmeaza la ora 11 sa imi fie pus sechestru pentru suma aceasta destul de mica, dar nu am bani sa-i pun in cont. M-am prezentat cu contractul de proprietate al apartamentului meu - care e doar al meu si nu al sotiei - care costa mult mai mult decat suma respectiva. (...) Am venit pregatit".
Ponta a negat informatia aparuta in presa ca s-ar fi prevalat de dreptul la tacere in fata procurorului si a povestit ca a stat in biroul anchetatorilor doar 5 minute: "Am facut 20 de minute de jos pana in biroul procurorului, pentru ca eram in carje, am stat 5 minute acolo si inca 20 de minute la intoarcere", a spus el.
Seful Guvernului a mai sustinut ca l-a intrebat pe procuror referitor la posibilitatea introducerii masurii controlului judiciar in cazul sau, iar acesta i-a spus ca nu este cazul, relateaza Agerpres.
"L-am intrebat pe procuror (n.r.- despre control judiciar) si mi-a spus ca nu e cazul. Nu cred, am discutat acolo, am intrebat, am spus ca plec in concediu, unde cum..", a relatat premierul.
Intrebat daca mai intentioneaza sa candideze pe viitor la sefia PSD, premierul a raspuns : "In masura in care evident imi voi rezolva problemele cu dosarul de la DNA, nu vreau sa spun "nu, niciodata, imposibil", dar eu cred sincer ca in 2016 PSD-ul are resursele de a-si pune in fata, in batalia pentru locale si parlamentare, si alti lideri. (...) stiu un singur lucru: daca nu se inchide dosarul acesta, ma tin de cuvant si nu candidez la Congres", a precizat Ponta, adaugand ca un Congres "poate fi organizat oricand pana cel mai tarziu in 2017".
Ponta: "Liviu Dragnea ramane un lider puternic al PSD"
Premierul Victor Ponta a mai declarat si ca Liviu Dragnea ramane un lider puternic al PSD chiar daca nu detine o functie in partid.
"Liviu are o singura problema, apropo de ideea de a prelua orice functie. Dupa acea condamnare, pe care eu si noi o consideram in continuare nedreapta, dar opinia noastra nu conteaza din punct de vedere juridic, el a demisionat din functia de presedinte executiv, cum am demisionat si eu. Dar altfel, Liviu Dragnea ramane in continuare nu doar prietenul meu, asta este o chestiune personala, nu conteaza, ramane cu siguranta unul din cei mai puternici lideri ai PSD, chiar si fara a avea o functie, unul din cei mai buni organizatori ai PSD si eu stiu sigur ca Liviu va sprijini orice echipa a PSD-ului asa cum o fac si eu", a sustinut premierul la B1TV.
Sursa: Agerpres
Etichete: guvern, dna, premier, victor ponta, prim-ministru,
Dată publicare:
15-07-2015 22:22