Campanie de prevenire a înşelăciunilor prin "metoda accidentul". Recomandările autorităţilor
In ciuda avertismentelor poliţiei, metoda accidentul face în continuare victime. In Ardeal a început o nouă campanie de prevenire a înşelăciunilor de acest tip.
Poliţiştii din Alba încearcă să-i ajute pe oameni să înţeleagă cum se pot păzi de escrocii care, sub pretexul că o rudă a fost implicată într-un accident rutier, se dau drept procurori, avocaţi sau doctori şi solicită diverse sume de bani.
În numai câteva zile, 17 persoane din Alba Iulia au fost sunate cu aceeaşi poveste. Trei dintre ele au rămas fără 69.000 de lei. Doi tineri din Bucureşti şi un altul din Constantă au fost arestaţi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Poliţiştii din Alba Iulia au luat la rând străzile şi blocurile din cartierul Cetate şi au discutat cu oamenii în vârstă. Le-au explicat ce să facă pentru a nu cădea în plasa infractorilor şi le-au dat pliante cu informaţii despre această metodă de înşelăciune - "accidentul".
Unii locatari chiar au fost sunaţi de persoane necunoscute, care le-au cerut bani sub diverse pretexte.
Anchetatorii au mers şi la asociaţiile de proprietari pentru a lăsa pliante şi a informa cât mai multe persoane. Campania de informare şi prevenire se va încheia la sfârşitul lunii ianuarie.
Poliţiştii atrag atenţia că atunci când sunteţi sunaţi să verificaţi dacă rudă respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier.
De asemenea, pentru a împiedica infractorii să afle amănunte despre dumneavoastra, fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact.