Explicațiile călugărului care a filmat elevii la vestiar: "Nu știu cum au apărut pozele"

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 17 Octombrie 2018 12:47
Categorie: Actualitate

Călugărul din Constanța care filma elevi de clasa a şaptea în timp ce se schimbau după ora de sport este cercetat de poliţişti pentru infracţiunea de violare a vieţii private.

Conducerea şcolii a precizat, miercuri, că fostul profesor de muzică şi-a premeditat faptele: a intrat fără permisiune în camera unde se aflau monitoarele şi i-a filmat pe cei cinci băieţi când a fost lăsat singur. Părinţii elevilor care frecventează şcoala generală au fost şocaţi când au descoperit ce făcuse călugărul.

Între timp, bărbatul şi-a dat demisia din învăţământ.

Înainte de a anunţa inspectoratul şcolar din Constanța că-şi depune demisia, călugărul, acuzat că a filmat cinci băieţi când se schimbau în sala de clasă, a trecut pe la secţia de poliţie care a preluat plângerea depusă de conducerea şcolii.

În patru pagini, arhidiaconul şi fostul profesor de muzică a încercat să explice că totul a fost o greşeală şi că nu a avut alte intenţii.

Reporter: "Aţi intrat într-o cameră în care nu aveaţi acces de unde aţi luat nişte imagini cu nişte tineri de clasa a Vii-a în timp ce se schimbau la ora de sport."

Arhidiaconul Calinic Ciprian Savin: "Nu ştiu cum au apărut acele imagini la mine pe telefon. M-am uitat pe filmări să văd în ce clasă am folosit stick-ul."

Reporter: "Aţi şi filmat de pe monitoare?"

Arhidiaconul Calinic Ciprian Savin: "Ca să văd unde le-am pierdut."

Reporter: "Înseamnă că au apărut imaginile pe telefonul dumneavoastră. De ce dintre toate momentele pe care dumneavoastră le-aţi ales şi le-aţi cerut doamnei de informatică, de ce le-aţi ales tocmai în acel moment în care acei copii se schimbau?"

Arhidiaconul Calinic Ciprian Savin: "Nu ştiu. Eu am vrut să filmez toate pauzele şi am zis să filmez când am ... cu stickul."

Cazul călugărului este însă şi în atenţia procurorilor.

Marius Niculescu, ofiţer de presă IPJ Constanța: "A fost audiat bărbatul în cauză acel profesor de muzică asupra căruia au fost îndreptate acuzele din partea şcolii resepctivul susţinând în continuare că nu a intenţionat să comită nicio infracţiune. Poliţiştii constănţeni aşteaptă ca persoanele vătămate în acest dosar pariontii elevilor să vină la sediul secţiei de poliţie şi să depună plângeri pentru continuarea cercetărilor."

Demisia din învăţământ a călugărului vine înainte de o hotărâre a comisiei de disciplină din şcoală. Pe de altă parte, bărbatul a fost dat afară şi din rândul clericilor din cadrul Arhispiscopiei Tomisului.

Alina Codreanu, inspector general adjunct ISJ Constanța: "Domnul director de la sclala gimnaziala 39 constantă a informat inspectoratul judetan telefonic cu privinţa faptului că la nivelul unităţii de învăţământ a fost înregistrată demisia lui Savin Ciprian începând cu acea dată. Prin urmare contractual sau individual de muncă va înceta prin decizie a directorului unităţii de învăţământ."

Codul Penal prevede o pedeapsă de până la doi ani de închisoare sau amendă pentru fapta de care este acuzat arhidiaconul Ciprian Savin Calinic.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Călugărul care a filmat elevii la vestiar va fi cercetat pentru violarea vieții private. Reacția sa
Călugărul care a filmat elevii la vestiar va fi cercetat pentru violarea vieții private. Reacția sa
VIDEO PROTVPLUS.RO
salvare 112
Un cetăţean australian a decedat în timpul unei partide de vânătoare în Dâmbovița
Prima măsură luată după accidentul cu doi morți provocat de un șofer băut
Tânăr cu arsuri grave, transportat în Capitală. Pacientul și-a dat foc
”Super Luna Sângerie a Lupului", fenomenul rar vizibil luni dimineață în România
Un recidivist, eliberat mai devreme, a fost arestat după ce i-a rupt maxilarul unui tânăr
Martorii îl contrazic pe șoferul băut care a intrat cu mașina în spital. A fost reținut
Bogdan Bănică, polițist Suceava
Poliţist, după ce a văzut ”fluturaşul” unui infirmier: ”Mi-am luat găleată cu mop”
Microbuz plin cu persoane răsturnat într-un pârâu, în Bacău. Un bărbat a murit
Un avion Blue Air nu a mai ajuns în Capitală și a aterizat la Constanța
Tupeul unui hoț de biciclete din Capitală. Ipostaza în care a fost filmat într-un bloc
La un pas de o tragedie în Brașov. Scenele surprinse de un șofer cu o cameră de bord
Controale și amenzi la taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan