Bugetul SRTv, suplimentat cu 65 milioane de lei. Banii sunt folositi pentru transmisia canalelor TVR
Bugetul Societatii Romane de Televiziune a fost suplimentat, la rectificarea bugetara, cu o suma de 65.104.000 lei, cea mai mare parte a banilor mergand direct la Societatea Nationala de Radiocomunicatii.
Astfel, Guvernul a majorat suma pentru SNR cu 66.253.000 lei si a micsorat suma alocata pentru: licente film pentru TVR International, cu 47.000 lei, achizitii mijloace fixe, cu 815.000 lei, serviciul video IP, cu 253.000 lei, functionarea TVR International, cu 8.000 lei, diurna (deplasari in strainatate) pentru TVR International, cu 26.000 lei.
Astfel, suma totala alocata TVR de catre Guvern, la rectificarea bugetara, este de 65.104.000 lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Parlamentul aprobase, in decembrie 2011, bugetul solicitat de TVR pentru a-si desfasura activitatea pe anul 2012, respectiv 150.182.000 de lei. In urma rectificarii bugetare, aprobata saptamana trecuta de catre Guvern, Televiziunea Romana primeste, in acest an, de la bugetul de stat, o suma totala de 215.286.000 de lei.
Decizia Guvernului de suplimentare a bugetului TVR nu a fost publicata in Monitorul Oficial, pana la momentul difuzarii acestei stiri.
TVR are in momentul de fata o pierdere cumulata de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesara pentru a plati aceasta datorie este estimata la 7,5 ani, dupa cum a declarat Claudiu Saftoiu, intr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX in 10 august si publicat in data de 11 august.
Conducerea Societatii Romane de Televiziune trebuie sa elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Romane, dupa ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta (OUG) potrivit careia Consiliul de Administratie al TVR trebuie sa aprobe, in termen de 45 zile (de la publicarea in MO a OUG, n.r), un program de redresare economica, cu restructurari economice, de personal si plata datoriilor fiscale in sase luni.
Dupa acest interval, CA al TVR trebuie sa prezinte rezultatele Parlamentului, conform respectivei ordonante a Guvernului.
Pe 10 august, CA al TVR a adoptat raportul grupului de lucru care va sta la baza Programului de redresare economica a Televiziunii Romane, care prevede ca TVR Info si TVR Cultural trebuie sa isi inceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluata de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural ) si de TVR 3.
TVR Info si-a suspendat emisia pe 15 august, la ora 23.59. Pe de alta parte, conducerea TVR nu a anuntat momentul in care TVR Cultural isi va suspenda emisia.
De asemenea, reprezentantii administratiei TVR au informat, in 23 august, membrii Adunarii Generale a Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor din Televiziunea Romana (SPUSTV) ca, in urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective, iar prevederile actualului Contract Colectiv de Munca vor fi respectate.
In prezent, Televiziunea Romana are circa 3.400 de angajati. Conducerea TVR nu a spus pana in prezent cati angajati vor fi concediati in cadrul procesului de restructurare al Televiziunii Romane.