"Bombe pe roți" în trafic. Un individ care pretindea că este șef la RAR a lăsat sute de mașini cu probleme grave să circule
Sute de mașini cu probleme au fost lăsate să circule pe drumurile din România după ce un bărbat care pretindea că este angajat la Registrul Auto Român le cerea inginerilor să le avizeze certificatele de înmatriculare.
Uluitor este că, timp de 31 de ani, individul avea birou chiar într-un sediu RAR din Capitală, fără să fi fost vreodată angajat al acestei instituții.
Polițiștii din Ilfov au descoperit această fraudă incredibilă, iar acum peste 300 de autovehicule sunt rechemate la Registrul Auto Roman pentru a fi verificate din nou.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Povestea a ieșit la iveală după ce polițiștii de la rutieră au oprit in trafic mai multe autovehicule care nu aveau ce să caute pe șosele, pentru că prezentau defecțiuni grave sau suferiseră modificări neomologate.
Când au reținut certificatele de înmatriculare au observat că în acte mașinile trecuseră pe la RAR Grivița. Au mers mai departe cu verificările și au ajuns la concluzia că cel care coordona verificările tehnice este un individ de 57 de ani, care, deși era considerat șef de lucrări la RAR Grivița, nu era angajat acolo.
Anchetatorii spun că la ordinele lui au ajuns în circulație mașini cu masă maximă autorizată mai mică decât cea reală, astfel încât să poată fi conduse cu permis din categoria B.
Câți bani cerea individul pentru fiecare mașină verificată "din pix"
Autovehicule tip basculantă ar fi fost transformate fără omologări în platforme de transport auto, inclusiv mșini non-euro, care ar fi fost încadrate în norme de poluare superioare sau transformate , contrar legii, în autoutilitare, în scopul achitării unor taxe și impozite mai mici.
În schimb, pentru fiecare mașină verificată "din pix", suspectul ar fi pretins între 600 și 7.000 de lei, iar procurorii bănuiesc că ar fi voba de cel putin 300 de autovehicule.
Reprezentanții Registrului Auto Român, în subordinea căruia se află reprezentanța Grivița, spun că au demarat o anchetă internă.