Bogdan Stanoevici, în stare gravă din cauza COVID. Fostul ministru este un contestatar al măsurilor de protecție

21-12-2020 18:58


Mai mult de o treime din testele de COVID-19 efectuate la noi în ultimele 24 de ore s-au dovedit pozitive, iar numărul pacienților internați la terapie intensivă este tot mare.

Printre ei se află și un politician român. Fost ministru și candidat la preşedinţie, Bogdan Stanoevici este în stare gravă, intubat. Stanoevici a fost unul dintre contestatarii măsurilor de protecție luate de autorități.

Fostul ministru al Românilor de pretutindeni, candidat la preşedenţie, primărie şi parlament, Bogdan Stanoevici este în intubat în secţia de terapie intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală. Surse medicale spun că a fost internat în urmă cu o lună după ce s-a infectat cu coronavirus, iar starea lui s-a agravat în ultima perioadă.

Stanoevici era un contestatar al măsurilor de protecţie împotriva infectării cu SARS-CoV-2 şi era în prima linie a protestatarilor antimască în urmă cu câteva luni.

În ultimele 24 de ore a fost raportat din nou un număr mare de pacienţi internaţi la terapie intensivă, peste 1.200 de cazuri.

Adică mai bine de 10% din totalul de 11.430 de români îngrijiţi acum în spitale. 89 dintre cei infectaţi au murit în ultimele 24 de ore, printre ei şi o asistentă de 69 de ani de la Spitalul Judeţean din Arad.

Simina Rox, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean din Arad: "Mai bine de 42 de ani a fost asistentă medicală respectiv asistentă medicală şefa în cadrul Spitalului Judeţean Arad. în ultimul an a fost în concediu medical din cauza unei afecţiuni şi la finalul lunii noiembrie a fost diagnosticată şi cu noul coronavirus".

În unele cazuri, pacienţii în stare gravă pot fi salvaţi cu ajutorul plasmei donate de cei vindecaţi de COVID-19. Un punct mobil de colectare este amplasat în apropierea spitalului Gerota din Capitală. Iar prima donatoare a fost chiar o angajată a unităţii sanitare, care a trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2.

Prezenţi la inaugurare, oficialii le-au cerut din nou românilor să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului virus.

În ultimele 24 de ore au fost raportate doar 2.489 de cazuri noi, însă după procesarea a numai 7.000 de teste. Opt judeţe mai sunt în zona verde, restul înregistrează creşteri. În 10 judeţe este depăşită rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori, iar cea mai mare incidenţă se înregistrează în Capitală şi judeţul Ilfov.


VIDEO PROTVPLUS.RO