Bogdan Olteanu, ultima confruntare în instanță. Magistrații Curții de Apel stabilesc dacă a luat 1 milion de euro mită

Ultima actualizare: 17-09-2020 14:01

Va ajunge sau nu la închisoare fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu?

Este întrebarea la care vor răspunde judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, care au programat pentru astăzi ultima confruntare dintre acuzare şi apărare.

Magistrații Curții de Apel București au pe rol procesul în care Bogdan Olteanu, care a fost şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României, este acuzat de corupţie.

În primă instanţă, Olteanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în acest dosar.

Olteanu s-a prezentat joi la Curtea de Apel, dar s-a ferit de camerele de luat vederi. Politicianul are parte de ultima confruntare cu reprezentanții Parchetului, care îl acuză că ar fi primit un milion de euro șpagă de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, acum 12 ani.

Miza era numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării iar Olteanu ar fi intervenit pe lângă membri ai Guvernului, potrivit DNA.
La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Magistrații Tribunalului București au apreciat acuzațiile drept fondate și l-au condamnat la șapte ani de detenție, în primă instanță, condamnare pe are Olteanu a contestat-o.

Avocații săi merg pe două direcții în strategia de apărare. În primul rând, vor să demonstreze că este nevinovat și solicită achitarea, iar în al doilea rând susțin că instanța care l-a condamnat nu era specializată pe fapte de corupție, așa cum a stabilit o decizie a Curții Constituționale.
DNA cere o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru Bogdan Olteanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO