"Boala pacanelelor": 150.000 de romani sunt dependenti de jocurile de noroc. Programul gratuit care ii poate ajuta
Dependenta de jocurile de noroc este o boala si are nevoie de tratament, avertizeaza specialistii. Acestia confirma ca in Romania sunt peste 150.000 de oameni care au incercat sa se imbogateasca repede, dar care intr-un final, au devenit dependenti
Asociatiile si patronatele din domeniu, recunosc fenomenul si au demarat un program de sprijin, pentru cei care sunt gata sa renunte la tot, pentru o runda de pacanele, ruleta, sau pariuri.
Tanar: "Am inceput sa joc in fiecare zi, din ce in ce mai mult. Se intampla sa si castig...asta da dependenta de fapt. Si ti se pare ca castigi mult, dar tu de fapt nu-ti acoperi costurile niciodata"
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
E confesiunea unui tanar de 26 de ani care s-a luptat luni bune cu dependenta de jocurile de noroc. Baiatul povesteste ca avea mii de lei datorie cand si-a dat seama ca are o problema. A fost ajutat sa se lase cu ajutorul specialistilor din cadrul programului "Joc responsabil", lansat pentru cei ca el.
Potrivit Asociatiei pentru Prevenirea si Tratarea Adictiei, din cei peste un milion si jumatate de jucatori din Romania, 10% dezvolta dependenta.
Statisticile vorbesc de nu mai putin de 150.000 de dependenti de pacanele, poker sau ruleta. Cei mai multi dintre ei sunt oameni cu probleme in familie, la serviciu sau cu o situatie materiala dificila si care incearca sa-si gaseasca alinarea in jocurile de noroc"
Doctor. Cristian Andrei, psiholog: “Jucatorul care are probleme vine de cele mai multe ori ca sa castige sau ca sa recupereze ceva sau ca sa rezolve o alta problema care nu tine de jocul de noroc"
Cand jucatorii devin irascibili, se izoleaza si sunt in stare de orice ca sa faca rost de bani devine clar ca au nevoie de sprijin.
Doctor Valentina Parvulescu, psiholog: "Acesta are o stare de furie permanenta, nervozitate, anxietatea de ajunge la sala de joc, nu vorbeste decat despre jocuri."
In ultimii ani numarul salilor de joc si pariuri sportive a crescut semnificativ. Iar industria aduce multi bani la bugetul de stat.
Odeta Nestor, presedinte Oficiul national pentru Jocuri de Noroc: "Este dovedit statistic ca in perioada de criza, jocurile de noroc iau amploare.Solicitarea fiind atat de mare, e clar ca e un business care merge in Romania. "
Cei care devin dependenti trebuie sa stie ca au la dispozitie o linie telefonica gratuita: 0800.800.099, la care pot suna pentru a cere ajutor specializat, dar si site-ul www.jocresponsabil.ro.
Programul este derulat de Asociatia Organizatorilor de Sloturi din Romania si patronatul organizatorilor de pariuri din Romania.